ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Γενοκτονία Ποντίων, Γιάννης Μπουτάρης, Δήμος Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Πόντιοι, Τοπική Αυτοδιοίκηση,


















































Οι τουρκικές φυλλάδες «πανηγυρίζουν» για τη σχεδιαζόμενη αρπαγή ελληνικών θαλασσών από την πειρατική Τουρκία
Bloomberg: Η κυβέρνηση Ερντογάν ετοιμάζεται για διεκδίκηση θαλάσσιας δικαιοδοσίας σε περιοχές του Αιγαίου και της Μεσογείου
Ρωσικό στόχο στο Ιόνιο επρόκειτο να πλήξει το Ουκρανικό στρατιωτικό drone «φορτωμένο» με 300 κιλά εκρηκτικών υλών;
Συναγερμός στις ένοπλες δυνάμεις για το ουκρανικό θαλάσσιο drone στη Λευκάδα - Το παρασκήνιο και οι διπλωματικές προεκτάσεις
Ο Νίκος Δένδιας είδε τα drone των Πορτογάλων και ενημερώθηκε για το Embraer KC-390
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι δύο προσαγωγές υπόπτων για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου το Σάββατο στον Λευκό Πύργο.
Πρόκειται για έναν 20χρονο και έναν 36χρονο, Έλληνες υπηκόους, εκ των οποίων ο δεύτερος έχει καταγωγή από τη Γεωργία.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας που ενήργησε την προανάκριση, οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται κατά περίπτωση για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απρόκλητη σωματική βλάβη και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που εμπλέκονται στο επεισόδιο και εξετάζεται ο βαθμός συμμετοχής τους στην επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης.
Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν τη Δευτέρα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Η Αστυνομία, μεταξύ άλλων, αξιοποίησε και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο και έχει ταυτοποιήσει πολλούς από τους δράστες της επίθεση, οπότε αναμένονται και άλλες προσαγωγές.
Παράλληλα συλλέγονται πληροφορίες και από συλλόγους των ποντιακών οργανώσεων που από την πρώτη στιγμή έχουν καταδικάσει την επίθεση.
Ο 20χρονος ομολόγησε λέγοντας «θόλωσα που τον είδα, μου άναψαν τα λαμπάκια με αυτά που είχε πει για το Γενοκτονία και άρχισα να τον χτυπάω».
Ο 36χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για κλοπές.
Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή κάποια πληροφορία σε ποιον πολιτικό χώρο κινούνται ή ανήκουν οι δράστες.























































