ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Γερμανικές Αποζημιώσεις, Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Πολωνία,


















































Η 51χρονη Μαρία Σολωμού με γαλάζιο μπικίνι στην παραλία (φωτο)
Η Χαμάς προσπαθεί με τεχνάσματα να μην αφοπλιστεί
Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς λέει ότι απέτυχε ως μητέρα, επειδή ο γιος της δεν πιστεύει στον Θεό
NYT: «Ψυχρός πόλεμος» στο διάστημα - Μάχες για βάσεις και φυσικούς πόρους στη Σελήνη
Τραγωδία στην Πάρο: Νεκρό 4χρονο παιδί σε πισίνα beach bar
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο επαναφέρει η Πολωνία διά στόματος Γιάροσλαβ Κατσίνσκι.
«Είναι ένα πολωνο-γερμανικό ζήτημα. Εννοώ ότι η Γερμανία ήταν αυτή που εισέβαλε στην Πολωνία δολοφονώντας εκατομμύρια ανθρώπους, καταστρέφοντας υλικά αγαθά και πρέπει να αποζημιωθούμε για αυτό», επεσήμανε ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) της Πολωνίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαρτίου ο επικεφαλής της πολωνικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τις αποζημιώσεις είχε υπολογίσει το ύψος των καταστροφών και απωλειών που προκάλεσε το Γ΄Ράιχ στην Πολωνία στα 850 δισ. δολάρια.
Οι δηλώσεις Κατσίνσκι έρχονται δύο 24ωρα μετά την τροποποίηση από τη Βαρσοβία του νόμου για το Ολοκαύτωμα με την αφαίρεση των διατάξεων που προέβλεπαν έως και τριετή φυλάκιση για όσους ανέφεραν πως η Πολωνία είναι συνυπεύθυνη για τα εγκλήματα των Ναζί στη χώρα.
Ο επικεφαλής του συντηρητικού PiS παραδέχθηκε ότι οι σχέσεις της Πολωνίας με τις ΗΠΑ υπέστησαν πλήγμα εξαιτίας του νόμου αυτού.























































