Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Κικίλιας για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού

Τι είπε ο Κικίλιας για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για τον μεγαλύτερο πολιτικό εμπαιγμό στους νέους ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό και τους οποίους έδιωξε η κυβέρνηση με τις πολιτικές της έκανε λόγο ο τομεάρχης Αμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τη στάση της κυβέρνησης χθες Πέμπτη στη Βουλή για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, τόνισε πως η κυβέρνηση είπε ουσιαστικά πως «όποιοι έχετε χρήματα, όποιοι είστε πλούσιοι, μπορείτε να πληρώσετε τα εισιτήριά σας και να έρθετε να ψηφίσετε. Όλοι οι υπόλοιποι που φύγατε από ανάγκη, για να εξασφαλίσετε ένα καλύτερο μέλλον για τις οικογένειές σας, που ενώ σπουδάσατε στην Ελλάδα και είχατε όνειρα και φιλοδοξίες, σάς διώξαμε και πήγατε στο εξωτερικό και δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα, να κόψετε το λαιμό σας και δεν θα ψηφίσετε».

Ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε πως είναι η τρίτη φορά που η Νέα Δημοκρατία έφερε τη συγκεκριμένη τροπολογία, προκειμένου οι Έλληνες που ζουν και δουλεύουν στο εξωτερικό να μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους.

Σχετικά πάντως με την επιτροπή που θέλει να κάνει η κυβέρνηση, τη χαρακτήρισε «επιτροπή του Βαμβακούλα. Τριμελής επιτροπή με πέντε άτομα που θα αποφασίσει εν ευθέτω χρόνω».

Σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup, ο κ. Κικίλιας είπε πως η κυβέρνηση, δυστυχώς για τη χώρα, πηγαίνει από πολιτική ήττα σε πολιτική ήττα:

«Όχι μόνο πάγωσε το Eurogroup το θέμα της αναβολής της περικοπής των συντάξεων, όχι μόνο μπλόκαρε την ποσοτική χαλάρωση – θυμάστε πως πανηγύριζε η κυβέρνηση πριν ένα χρόνο για τη δυνατότητα επαναγοράς ομολόγων και της ποσοτικής χαλάρωσης – όχι μόνο απέρριψε το waiver, αλλά ουσιαστικά δημιούργησε την εντύπωση ότι εξακολουθεί να κάνει το απόλυτο κουμάντο σε μια ανίσχυρη κυβέρνηση που λέει μόνο ναι».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη Ελλάδα (Ιταλία): Στον Τάραντα εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Η ελληνική γλώσσα στην καρδιά της Ευρώπης: Πρώτος εορτασμός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία της Ελεονώρας Μελέτη

Γερμανία: Ελληνας 26 ετών ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου Τούρκο 36χρονο ελεγκτή τρένου

Α. Σαμαράς στο Best TV : Ο Μητσοτάκης είναι το χάος – Πέθανε η λαϊκή ψυχή της ΝΔ (βίντεο)

Κ. Τσουκαλάς για Συνταγματική Αναθεώρηση: Δεν δίνουμε λευκή επιταγή στην κυβέρνηση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...