ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έφυγε από τη ζωή ο Σπύρος Μερκούρης – Αδελφός της Μελίνας

Έφυγε από τη ζωή ο Σπύρος Μερκούρης – Αδελφός της Μελίνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θλίψη και συγκίνηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι απεβίωσε ο Σπύρος Μερκούρης, αδερφός της Μελίνας Μερκούρη.

Ο Σπύρος Μερκούρης, άφησε την τελευταία του πνοή, σήμερα Παρασκευή στο νοσοκομείο Νίμιτς, όπου και μεταφέρθηκε έπειτα από αδιαθεσία.

Η κατάσταση της υγείας του ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη και τα ξημερώματα της Παρασκευής, έφυγε από τη ζωή.

Ο Σπύρος Μερκούρης προερχόταν από μία πολιτική οικογένεια.

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στη διάρκεια της κατοχής έλαβε μέρος στην εθνική αντίσταση.

Μέλος της νεολαίας της ΕΠΕΚ, μέλος της Δημοκρατικής Άμυνας στη διάρκεια της απριλιανής δικτατορίας, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ.

Οργάνωσε περιοδεία της αδελφής του Μελίνας Μερκούρη σε 14 χώρες της Ευρώπης κατά την περίοδο του αντιδικτατορικού αγώνα (Μάρτης -Απρίλης 1968).

Χρημάτισε Σύμβουλος του Υπουργείου Πολιτισμού (1981-1989), συντονιστής της πρώτης πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης (Αθήνα 1975), μέλος της Επιτροπής των Συντονιστών του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Δικτύου για τις πόλεις της Ευρώπης.

Με πρωτοβουλία του πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από το Υπουργείο Πολιτισμού εκθέσεις που προέβαλαν τον Ελληνικό πολιτισμό στην ενιαία πορεία του από την αρχαιότητα ως σήμερα, όπως η Ελλάδα και η θάλασσα, η Δημοκρατία και η κλασική παιδεία, η προβυζαντινή και βυζαντινή τέχνη, η εκδοτική δραστηριότητα των Ελλήνων στην Αναγέννηση, η Ανθρώπινη μορφή στην πρώιμη ελληνική τέχνη, Μυκηναϊκή Έκθεση, το Πνεύμα και το Σώμα κ.ά. σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με το Βυζαντινό Μουσείο κλπ.

Συμμετείχε σε ελληνικές και ξένες παραγωγές, όπως στις ταινίες «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», «Ποτέ την Κυριακή» κ.ά.

Γύρισε τις τηλεοπτικές ταινίες «Οι ποιητές τραγουδούν την Ελλάδα», «Ταξιδεύοντας στο μύθο και στο χρόνο», «Η πολιτιστική κληρονομιά του Ωνάση» και γύρισε σειρά τηλεοπτικών ταινιών για το Βυζάντιο και ήταν επίτιμος πρόεδρος στο ίδρυμα «Σπίτι του ηθοποιού».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τι απάντησε η Κάγια Κάλας στον Γιάννη Μανιάτη για τις νεοοθωμανικές μπούρδες περί «Γαλάζιας Πατρίδας»

Ο Φαραντούρης «βυθίζει» τον τουρκικό πειρατικό αλιευτικό στόλο – Η Κάλλας και η Κομισιόν μαζί του

ΕΛ.Α.Σ για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: «Δεν μπορείς να υπηρετείς τους πολίτες όταν χρωστάς στις τράπεζες»

ΕΛ.Α.Σ.: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ανήκουν στις τράπεζες – Στο 1,16 δισ. € το «φέσι» από τα «δανεικά και αγύριστα» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Ο Φαραντούρης ζητά ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις νέες βιαιοπραγίες κατά Ελληνορθόδοξων στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr