Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες πιέσεις «τσαλακώνουν» κι άλλο την τουρκική λίρα

Νέες πιέσεις «τσαλακώνουν» κι άλλο την τουρκική λίρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγορές Κεφαλαίου, Τουρκία,

Απώλειες καταγράφει η τουρκική λίρα, σήμερα Δευτέρα, με το τουρκικό χρηματιστήριο να ανοίγει ξανά μετά από σχεδόν μια εβδομάδα που παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας.

Συγκεκριμένα η τουρκική λίρα καταγράφει πτώση 2% και η ισοτιμία δολαρίου – λίρας διαμορφώνεται στις 6,13 λίρες.

Η διαμάχη των ΗΠΑ με την Άγκυρα σχετικά με τον Αμερικανό πάστορα εξακολουθεί να πιέζει το τουρκικό νόμισμα το οποίο από την αρχή του έτους, σύμφωνα με το Reuters, έχει χάσει το 37% της αξίας του.

Πάντως ο Υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, διαβεβαίωσε τους επενδυτές, πριν τις διακοπές της προηγούμενης εβδομάδας, πως η Τουρκία θα βγει πιο ισχυρή από την κρίση επιμένοντας πως οι τράπεζές της είναι υγιείς αλλά και πως οι αρχές είναι έτοιμες να παράσχουν βοήθεια αν χρειαστεί.

Το επενδυτικό κοινό ωστόσο, παραμένει ανήσυχο σχετικά με την πορεία της τουρκικής λίρας δεδομένης της αντίθεσης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τα υψηλότερα επιτόκια και με τον πληθωρισμό να βρίσκεται κοντά στο 16%, στο υψηλότερο σημείο τουλάχιστον των τελευταίων 14 ετών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» – Η Νίνα Κασιμάτη κάλεσε την Απεσταλμένη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη

Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr