ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ραγκούσης για θέση ΝΔ περί ΕΝΦΙΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν ξέρει τι λέει»

Ραγκούσης για θέση ΝΔ περί ΕΝΦΙΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν ξέρει τι λέει»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ανάρτησή του στα social media ο Γιάννης Ραγκούσης σχολιάζει τη θέση που διατύπωσε ο πρόεδρος της ΝΔ για την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ. Γράφει:

«Ιδού λοιπόν γιατί ο κ.Μητσοτάκης δεν ξέρει τι λέει:

»Ο ΕΝΦΙΑ, ως γνωστόν, είναι φόρος όχι τέλος, και προφανώς δεν μπορεί να μετατραπεί σε τέλος. Με βάση το γράμμα τονίζω του Συντάγματος (άρθρο78/1 και 78/4, καθώς και άρθρο102/5) σε καμία περίπτωση και σε κανέναν άλλο θεσμό πλην της κρατικής διοίκησης δεν επιτρέπεται η επιβολή, η είσπραξη καθώς και ο,τιδήποτε άλλο σχετικό με τους φόρους.

»Η σχετική αρμοδιότητα της φορολογίας ανήκει στο σκληρό πυρήνα των λεγόμενων κρατικών αρμοδιοτήτων που ΔΕΝ μεταβιβάζονται.

»Το Σύνταγμα λοιπόν καθώς και η σχετική νομολογία του ΣτΕ είναι καταπέλτης εναντίον της εξαγγελίας του κ. Μητσοτάκη.

»Αλλά ακόμη και αν από σεβασμό στους πολίτες είχε αναφέρει ότι η πρότασή του αυτή συνδέεται με την προοπτική αναθεώρησης του Συντάγματος, τότε δεδομένου ότι έχει αρνηθεί να υπερψηφίσει την εκκίνηση της σχετικής συνταγματικής αναθεώρησης από την παρούσα Βουλή, όχι το 2021 που εξήγγειλε, αλλά ούτε το 2027 δεν θα μπορούσε ενδεχομένως να πάρει σάρκα και οστά η υλοποίηση μιας τέτοιας εξαγγελίας.

»Ειλικρινά είναι θλιβερό και απολύτως ανησυχητικό ο κ. Μητσοτάκης να διεκδικεί την πρωθυπουργία και να μην ξέρει τι λέει», υποστηρίζει ο πρώην υπουργός, η ανάρτηση του οποίου καταλήγει με το εξής υστερόγραφο:

«Αφήνω κατά μέρος την προσβλητική για τη νοημοσύνη των πολιτών αλλά και προσβλητική για το θεσμό της αυτοδιοίκησης και τους ανθρώπους που την υπηρετούν, κουτοπόνηρη πρόθεσή του, αυτός να εμφανίζεται ότι δήθεν μειώνει τον ΕΝΦΙΑ για να τον αυξάνουν οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στα Χανιά για διακοπές ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η ΕΛ.Α.Σ. είχε προειδοποιήσει για τη συμμαχία Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας-Πακιστάν – Ο Μητσοτάκης έμεινε με τους Patriot στο… χέρι

Η ΕΛ.Α.Σ. «σφυροκοπά» για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν διαθέτει στρατηγική με αρχή, μέση και τέλος απέναντι στην Τουρκία και τις προκλήσεις της»

ΕΛ.Α.Σ.: Ο Μητσοτάκης ζητά και τρίτη τετραετία για ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ τίποτα! – Τα ψέματά του για τη βιομηχανία

Παρανάλωμα του πυρός 306.000 στρέμματα και ο Μητσοτάκης δηλώνει: «Όταν καίγεται ένα δάσος δεν σημαίνει ότι χάνεται…»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...