ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Μπαμπ, Ελεύθερη Αστυνομία (Συρία), Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,


















































Ο Ελ-Σαγιέντ αποκάλεσε το Μίσιγκαν «πρωτεύουσα της Αραβικής Αμερικής»
Αϊζενκότ-Ισραήλ: «Τώρα είναι η ώρα να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης (ενότητας)»
Σύροι τζιχαντιστές -δήθεν στρατιωτικοί σύμβουλοι- στη Σαουδική Αραβία
Αυστριακή μελέτη: Η Τουρκία αποστασιοποιείται από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα αλλά ενισχύει τους δεσμούς της με τη Χαμάς
Fox News: Οι ΗΠΑ θεωρούν την 9η Νοεμβρίου (Νέα Σελήνη) ως πιθανή ημερομηνία για πλήγματα στο Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Δεκάδες κρατούμενοι απέδρασαν από φυλακή στην τουρκοκρατούμενη πόλη Αλ Μπαμπ στη βορειοδυτική Συρία, βορειοανατολικά της πόλης του Χαλεπιού. Ήταν κρατούμενοι του ισλαμικού Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που τελεί υπό τουρκική διοίκηση.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), οι κρατούμενοι απέδρασαν το βράδυ αφού πρώτα κατάφεραν να ανοίξουν τα κελιά τους.
Η Αστυνομία που έχει συσταθεί στην Αλ Μπαμπ, από άνδρες που εκπαιδεύτηκαν και μισθοδοτούνται από την Τουρκία, η αυτοαποκαλούμενη «Ελεύθερη Αστυνομία», κατάφερε να πιάσει οχτώ από τους δραπέτες, οι υπόλοιποι όμως φαίνεται πως κατάφεραν να διαφύγουν.
Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των δραπετών, ούτε για ποιους λόγους κρατούνταν ή εάν σχετίζονταν με αντίπαλες οργανώσεις στη Συρία.
Στην κεντρική φωτογραφία βλέπετε φρουρούς της «Ελεύθερης Αστυνομίας» στην Αλ Μπαμπ. Όπως βλέπετε η πινακίδα του κτιρίου που φρουρούνε είναι γραμμένη στα τουρκικά και με μικρά γράμματα αραβικά από κάτω.
Αριστερά της πινακίδας στη φωτογραφία διακρίνονται μια τουρκική και μια «ελευθεροσυριακή» σημαία. Στην «Ελεύθερη Αστυνομία» υπηρετούν και γυναίκες ισλαμίστριες.
























































