ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δύο χάλκινα για την Ελλάδα στη 12η Ολυμπιάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής στο Πεκίνο

Δύο χάλκινα για την Ελλάδα στη 12η Ολυμπιάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής στο Πεκίνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστρονομία, Κιλκίς, Κίνα, Μαθητές, Ναύπακτος,

Δύο χάλκινα μετάλλια κατέκτησε η ελληνική αποστολή που εκπροσώπησε τη χώρα μας στη 12η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής, στο Πεκίνο στις αρχές Νοεμβρίου.

Τα μετάλλια κατέκτησαν ο Θέμης Πουλτουρτζίδης (1ο Λύκειο Κιλκίς) και η Αγγελική Μπανιά (1ο Λύκειο Ναυπάκτου).

Επίσης οι μαθητές Χρήστος Κακογιάννης (Ελληνικό Κολλέγιο), Αργύρης Γιαννίσης – Μανές (Μουσικό Λύκειο Βόλου) και Διονύσης Γάκης (Πειραματικό Λύκειο Πατρών) απέσπασαν τιμητικές διακρίσεις (Εύφημες Μνείες).

Της αποστολής ηγήθηκαν ο Λουκάς Ζαχείλας, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Χαρά Παπαθανασίου του Πανεπιστημίου Leiden, Ολλανδίας.

Στην 12η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής συμμετείχαν 38 χώρες από την Ευρώπη, την Ασία, και την Αμερική, με περίπου 200 μαθητές.

Η Ολυμπιακή ομάδα εκπαιδεύτηκε στον Βόλο τον περασμένο Αύγουστο από εθελοντές αστρονόμους και αστροφυσικούς και παλιούς επιτυχόντες Ολυμπιάδων.

Την εκπαίδευση της ομάδας υποστήριξε και φέτος το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο δήμος Βόλου.

Τα έξοδα της ελληνικής αποστολής κάλυψε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Ίδρυμα Ωνάση, επειδή στο υπουργείο Παιδείας προφανώς δεν τους «περίσσευαν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αυτός που δε θέλει να μάθει Ιστορία είναι καταδικασμένος να είναι υποχείριο των ιστορικών αφηγημάτων των άλλων

ΗΠΑ: Νέα ιδιωτικά σχολεία για μελλοντικούς ηγέτες

Πιθανώς κινεζικής κατασκευής ο φορητός πύραυλος με τον οποίο καταρρίφθηκε το αμερικανικό μαχητικό πάνω από το Ιράν

Τα ιορδανικά σχολεία συνεχίζουν να διδάσκουν αντισημιτικό υλικό, αποκαλύπτει έκθεση παρακολούθησης

Το Ιράν εισάγει drones από την Κίνα – Σχέδιο δολοφονίας της Ιβάνκα – «Χρυσωρυχείο» τα Στενά του Ορμούζ για το Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr