ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προσφυγή Oυκρανίας κατά της Ρωσίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων

Προσφυγή Oυκρανίας κατά της Ρωσίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ουκρανία κατέθεσε προσφυγή κατά της Ρωσίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) επειδή την Κυριακή άνοιξε πυρ εναντίον τριών πλοίων της και τα κατέλαβε, ανακοίνωσε το δικαστήριο.

Το επεισόδιο, το οποίο έλαβε χώρα στα στενά του Κερτς που χωρίζουν την Αζοφική από τη Μαύρη Θάλασσα, προκάλεσαν τραυματισμούς μεταξύ των 24 ουκρανών ναυτών που αιχμαλωτίσθηκαν.

Σε δήλωση που εξέδωσε σήμερα το δικαστήριο αναφέρεται πως η Ουκρανία του ζήτησε να παρέμβει για να εξασφαλίσει ότι οι ναύτες βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Η Μόσχα τους κατηγορεί ότι παραβίασαν τα ρωσικά σύνορα και αρνήθηκαν να συμμορφωθούν όταν τους δόθηκε εντολή να σταματήσουν.

«Η ουκρανική κυβέρνηση ζήτησε ιδιαίτερα να παράσχει η Ρωσία ιατρική φροντίδα στους τραυματισμένους ναύτες και να δώσει πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας των μελών του πληρώματος. Ζητεί επίσης οι ναύτες να αντιμετωπισθούν ως αιχμάλωτοι πολέμου», αναφέρεται στη δήλωση.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε πως ζήτησε από τη ρωσική κυβέρνηση πληροφορίες σχετικά με την κράτηση των ναυτών.

Η προσφυγή, η πέμπτη της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας από το 2014 που η Μόσχα προσάρτησε την Κριμαία, μπορεί να πάρει αρκετούς μήνες ή και χρόνια για να εξετασθεί από το δικαστήριο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρωσία έπληξε τρία ακόμη εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα (βίντεο)

Ρωσία: Επτά νεκροί, ανάμεσά τους τρία παιδιά, από ουκρανική επίθεση με drone σε παραλία (βίντεο)

Τραμπ: Δεν υπάρχει συμφωνία για την κατασκευή πυραύλων Patriot στην Ουκρανία

Λουκέτο σε 11 σούπερ μάρκετ ρωσικών συμφερόντων στην Ελλάδα – Στον αέρα 170 εργαζόμενοι

Τραμπ για Νετανιάχου και F-35 στην Τουρκία: «Δεν θα μου υποδείξει κανείς τι θα πουλήσουν οι ΗΠΑ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr