ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το CNN κάνει λόγο για «ύποπτες» δραστηριότητες σε πυραυλική βάση στη Βόρεια Κορέα

Το CNN κάνει λόγο για «ύποπτες» δραστηριότητες σε πυραυλική βάση στη Βόρεια Κορέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Βόρεια Κορέα επέκτεινε μια μεγάλη βάση βαλλιστικών πυραύλων τους μήνες που ακολούθησαν την συνάντηση ανάμεσα στον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες που μετέδωσε την Τετάρτη το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, η Πιονγιάνγκ έχει επεκτείνει τη βάση Γιονγκτζό-ντονγκ, στην ορεινή ενδοχώρα της Βόρειας Κορέας, ενώ έχει επίσης κατασκευάσει μια νέα εγκατάσταση, η ύπαρξη της οποίας δεν ήταν γνωστή μέχρι τώρα.

Ειδικοί δήλωσαν στο CNN ότι η τοποθεσία αυτής της βάσης είναι κατάλληλη για την φιλοξενία νέων βορειοκορεατικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ικανών να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

«Παρακολουθούμε στενά τη Βόρεια Κορέα, αλλά δεν μπορούμε να σχολιάσουμε ζητήματα που αφορούν (τέτοιου είδους) πληροφορίες» ανέφερε λακωνικά το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Στη συνάντησή τους στη Σιγκαπούρη τον Ιούνιο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύθηκαν με κοινή ανακοίνωσή τους να επιδιώξουν την «πλήρη αποπυρηνικοποίηση» της κορεατικής χερσονήσου, χωρίς όμως να διευκρινίσουν το πώς ή το με ποια μέσα θα επαληθευτεί αυτό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε το Σάββατο ότι ελπίζει να οριστεί μια δεύτερη συνάντηση κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας στις αρχές του 2019.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βυθίζεται η δημοτικότητα του Τραμπ – Έπεσε στο 32%, το χαμηλότερο ποσοστό της πολιτικής του καριέρας

ΗΠΑ: Τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα σταματούν να καλύπτουν δημοσιογραφικά τον πρόεδρο Τραμπ

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν κυρώσεις εναντίον ολόκληρου του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Washington Post: Περισσότεροι Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί στον πόλεμο με το Ιράν απ’ όσους έχει αναγνωρίσει το Πεντάγωνο

Τραμπ: Εξετάζω «αν και πότε θα ανατινάξω» το Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr