Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το τουρκικό υπ. Άμυνας έκανε ψευδή ανακοίνωση για δήθεν κοινή άσκηση με τις ΗΠΑ στην ΑΟΖ

Το τουρκικό υπ. Άμυνας έκανε ψευδή ανακοίνωση για δήθεν κοινή άσκηση με τις ΗΠΑ στην ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πληροφορίες, αλλά και ανάρτηση στην ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, περί κοινής άσκησης Τουρκίας-Ηνωμένων Πολιτειών νοτίως της Κύπρου, διαψεύδει η Λευκωσία.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για άσκηση μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες εντός της κυπριακής ΑΟΖ και ύστερα από τουρκική NAVTEX.

Παρόμοια άσκηση δεν έγινε ποτέ, δήλωναν, σύμφωνα με το ΡΙΚ, διπλωματικές πηγές στη Λευκωσία, που χαρακτήρισαν τα τουρκικά δημοσιεύματα ως «υβριδικό αντιπερισπασμό».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι αμερικανική φρεγάτα, που βρίσκεται στην περιοχή εδώ και καιρό και, μεταξύ άλλων, προστατεύει τις εργασίες της Exxon Mobil στο οικόπεδο 10, πράγματι έλαβε μέρος σε κοινή άσκηση Ηνωμένων Πολιτειών-Γαλλίας.

Η άσκηση έγινε μετά από άδεια, την οποία εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία.

Οι Τούρκοι έκαναν δική τους παράλληλη άσκηση στην ίδια περιοχή με τα πλοία να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα πάντα με διπλωματικές πηγές στη Λευκωσία, όσο προσεγγίζει η στιγμή των αποτελεσμάτων στο Οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ αναμένεται να υπάρχει κλιμάκωση των τουρκικών μεθοδεύσεων για δημιουργία έντασης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Χακάν Φιντάν διαβάζει αρχαίους Έλληνες μήπως και καταλάβει το ασιανό του τουρκεμένο κεφάλι τι του συμβαίνει

Η Μαίρη Μπόση προειδοποιεί για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: «Αυτή είναι η αρχή…»

Άραβες: Από την αποφυγή του πολέμου στην επιδίωξη ολοκλήρωσής του

Ισραηλινή εκτίμηση: Η κατάρρευση του ιρανικού καθεστώτος δεν θα επέλθει κατά τη διάρκεια του πολέμου

Το Ιράν απειλεί να κλείσει πλήρως τα Στενά του Ορμούζ αν ο Τραμπ πλήξει ενεργειακές εγκαταστάσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr