ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tο γεωτρύπανο της ExxonMobil προχωρά τη δεύτερη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ

Tο γεωτρύπανο της ExxonMobil προχωρά τη δεύτερη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο σημείο «Γλαύκος», στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, βρίσκεται πλέον το πλωτό γεωτρύπανο της ExxonMobil «Stena IceMax».

Το μεσημέρι ξεκίνησε τις εργασίες καθόδου το γεωτρύπανο στο νέο σημείο για να ξεκινήσει κι εκεί η γεώτρηση.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Τρίτης ολοκληρώθηκε η πρώτη ερευνητική γεώτρηση της κοινοπραξίας ExxonMobil – Qatar Petroleum στον στόχο «Δελφύνη-1».

Παρότι τα αποτελέσματα της γεώτρησης δεν είναι διαθέσιμα προς ώρας, όλες οι πληροφορίες δείχνουν ότι τα ευρήματα δεν είναι αποθαρρυντικά.

Ανακοινώσεις, όμως, τόσο από την κυπριακή κυβέρνηση όσο και από την ExxonMobil, θα παραχωρήσουν μόνο μετά το τέλος της δεύτερης γεώτρησης.

Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης εξέδωσε Navtex για την ζώνη προστασίας του «Stena IceMax στο σημείο» ερευνών «Γλαύκος» στο τεμάχιο 10.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χακάν Φιντάν για καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» – Πηγές ελληνικού ΥΠΕΞ: «Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»

Κύπρος – Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Πόλεμος εντυπώσεων κατά του Μητροπολίτη που ξεσκέπασε το σκάνδαλο

Το Abeille Marengo ξεκινά θαλάσσιες έρευνες για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Τουρκία: Δεν έχει ζητηθεί «άδεια» για τις έρευνες του γαλλικού πλοίου – Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Προχωράμε κανονικά σε ελληνικά και κυπριακά χωρικά ύδατα και σε περιοχές ελλαδικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας

Πρωτιά της Ελλάδας στην ΕΕ στις ανατιμήσεις φυσικού αερίου, τρίτη θέση στο ρεύμα τον Οκτώβριο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr