ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παναγιώτης Ρήγας: «Ιστορική στιγμή η παρουσία του πρωθυπουργού στη Χάλκη»

Παναγιώτης Ρήγας: «Ιστορική στιγμή η παρουσία του πρωθυπουργού στη Χάλκη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ταξίδι του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σχολίασε με δήλωσή του από την Ξάνθη όπου βρέθηκε, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας.

«Επιδιώκουμε την ειρήνη στην περιοχή και αυτό το μήνυμα στέλνουμε σε όλους τους λαούς», τόνισε ο Παναγιώτης Ρήγας, σημειώνοντας ότι «η χώρα μας αποτελεί πυλώνα σταθερότητας για την περιοχή και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν αφοσιωμένες στο αμυντικό τους δόγμα, πλήρως έτοιμες ωστόσο, διατηρώντας ψηλά τον αποτρεπτικό τους ρόλο απέναντι σε κάθε επιδίωξη, απ’ όπου κι αν προέλθει».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, όπως είπε «η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε αυτό που η αξιωματική αντιπολίτευση αδυνατεί εδώ και καιρό να αποδεχθεί, το γεγονός δηλαδή ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας και οι συναντήσεις με τη γείτονα χώρα αποτελούν την ενδεδειγμένη οδό, ακόμη περισσότερο όταν υπάρχουν εντάσεις, είτε σε επίπεδο ρητορείας είτε σε επίπεδο πράξεων.

»Ταυτόχρονα, η παρουσία σήμερα του Πρωθυπουργού στη Χάλκη συνιστά μια ιστορική στιγμή για τη χώρα μας, την Εκκλησία και το Πατριαρχείο, καθώς αποτελεί την πρώτη αντίστοιχη επίσκεψη από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου.

»Η δε παρουσία του (σ.σ. του Πρωθυπουργού) στην Αγία Σοφία είναι και αυτή μια στιγμή υψηλού συμβολισμού, το σημαντικότερο όμως από την επίσκεψη στην Τουρκία είναι το μήνυμα που δόθηκε από τη μεριά μας στις συζητήσεις μεταξύ του Προέδρου Ερντογάν και του Πρωθυπουργού.

»Ένα μήνυμα τήρησης των Διεθνών Συμβάσεων και επιδίωξης της ειρηνικής συνύπαρξης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έξι χρόνια από τη μερική οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου – Νίκος Δένδιας: «Κατοχυρώσαμε το εθνικό συμφέρον»

Ν. Δένδιας για την απώλεια του Λάκη Χαλκιά: «Υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα της ελληνικής μουσικής»

Ο Νίκος Δένδιας χορηγεί το επίδομα διοίκησης σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο Νίκος Δένδιας συγκροτεί μονάδες από πολίτες-οπλίτες: Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων εξ ολοκλήρου από εφέδρους

Νίκος Δένδιας: Για πρώτη φορά η Πατρίδα μας αξιοποιεί οπλικά συστήματα με ηλεκτρομαγνητικές δυνατότητες και συμμετέχει σε αστερισμό μικρών δορυφόρων – Διασφαλίζεται η συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...