ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεκαπέντε διαδηλωτές συνελήφθησαν για το «ντου» στα γραφεία του Ράμα στα Τίρανα

Δεκαπέντε διαδηλωτές συνελήφθησαν για το «ντου» στα γραφεία του Ράμα στα Τίρανα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεκαπέντε διαδηλωτές συνελήφθησαν μετά τη χθεσινή διαδήλωση μπροστά από την έδρα της αλβανικής κυβέρνησης, κατηγορούμενοι για βιαιοπραγίες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και για πρόκληση ζημιών στο κτίριο, έγινε την Κυριακή γνωστό από την Αστυνομία των Τιράνων.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της αντιπολίτευσης, που αξιώνει την αποχώρηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, τον οποίο κατηγορεί για «διαφθορά», και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Η Αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει το πλήθος, που επιχείρησε να εισέλθει με τη βία στο κτίριο της κυβέρνησης, χωρίς να το επιτύχει.

Οι 15 συλληφθέντες «κατηγορούνται για βιαιοπραγίες εναντίον αστυνομικών και ότι έσπασαν πόρτες, τζάμια κι επίσης (προκάλεσαν ζημιές) σε έργα τέχνης στην κεντρική είσοδο της έδρας της κυβέρνησης» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Άλλα επτά πρόσωπα αναζητούνται.

Η Αστυνομία προσήγαγε επιπλέον καμιά εικοσαριά διαδηλωτές, πέντε εκ των οποίων αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 4 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις με τους διαδηλωτές και νοσηλεύονται.

Εξάλλου, περίπου 15 άνθρωποι, διαδηλωτές, δημοσιογράφοι και αστυνομικοί, έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο των Τιράνων, για αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στην Αλβανία οι βουλευτές πλακώθηκαν μεταξύ τους στο ξύλο

Επιπλέον 500 Ιταλοί αλεξιπτωτιστές στο Μιλάνο για την αντιμετώπιση μπαχαλάκηδων

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια την Τετάρτη 21/10 – Στο δρόμο μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί

Αποτελεί μείζον σφάλμα το να αναλύονται τα γεγονότα στη Γαλλία ως ένα ενιαίο κοινωνικό φαινόμενο

Σαμαράς κατά Μητσοτάκη και Γεραπετρίτη για το ανυπόστατο τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Κοιμισμένοι, κολυμπάμε στα δήθεν ήρεμα νερά»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr