Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ελληνική πολεμική αεροπορία αναλαμβάνει την εναέρια επιτήρηση της Βόρειας Μακεδονίας

Η ελληνική πολεμική αεροπορία αναλαμβάνει την εναέρια επιτήρηση της Βόρειας Μακεδονίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ο ουρανός είναι το όριο» στη στρατιωτική συμμαχία Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η υπουργός Άμυνας της χώρας Ράντμιλα Σεκερίνσκα.

Η ίδια αποκάλυψε επίσης στους απεσταλμένους της ΕΡΤ3 στα Σκόπια, Γιώργο Γεωργιάδη και Αλέξανδρο Μάρκου, ότι ο Ευάγγελος Αποστολάκης ήδη πρότεινε να αναλάβει η Ελλάδα την αεροπορική επιτήρηση της Βόρειας Μακεδονίας.

Αυτό σημαίνει ότι η Βόρεια Μακεδονία, μια μικρή χώρα δίχως πολεμικά αεροπλάνα -δίχως καθόλου αεροπλάνα-, θα προστατεύεται από την πανίσχυρη ελληνική πολεμική αεροπορία.

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική βαλκανική χώρα που διαθέτει πολεμική αεροπορία, η οποία αριθμεί περισσότερα από 600 πολεμικά αεροπλάνα.

Εξαίρεση αποτελεί η Βουλγαρία, που διαθέτει περίπου 80 πολεμικά αεροπλάνα, από αυτά όμως μαχητικά είναι μόλις 11 MiG-29 και 14 Su-25.

Η Ελλάδα διαθέτει για πόλεμο 34 F-4E PI2000, 42 Mirage, 155 F-16, 40 Rockwell T-2 Buckeye. Σύνολο, 271 ετοιμοπόλεμα αεροσκάφη.

Να σημειωθεί ότι ήδη η Ελλάδα έχει την αεροπορική επιτήρηση Αλβανίας και Μαυροβουνίου.

Τα αναφέρουμε αυτά για όσους αγνοούν τι σημαίνει «ηγέτιδα δύναμη» στα Βαλκάνια.

Η υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας δήλωσε στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ3 ότι «έχουμε χάσει πολύ χρόνο, ενώ έχουμε μεγάλες δυνατότητες στην αμυντική συνεργασία».

Δηλώνει επίσης πολύ αισιόδοξη για τη φιλία των δυο χωρών, και η χαρακτηριστική φράση της είναι, όσο πιο κοντά βρισκόμαστε, τόσο πιο δυνατοί θα είμαστε.

Διώξαμε τους Τούρκους

Να σημειωθεί ότι πριν τη Συμφωνία των Πρεσπών την εκπαίδευση του μικρού στρατού της Βόρειας Μακεδονίας είχε αναλάβει η Τουρκία.

Η Τουρκία είχε επίσης ζητήσει να αποκτήσει βάση τεθωρακισμένων στο έδαφος της Βόρειας Μακεδονίας, στα νότια σύνορα, μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη.

Οι δεξιοί «αρχαιομακεδόνες» στα Σκόπια είχαν συμφωνήσει να παραδώσουν τη χώρα τους προτεκτοράτο στην Τουρκία και να δώσουν και τη βάση τανκς.

Αυτός ο σχεδιασμός που θα έφερνε τους Τούρκους βόρεια της Θεσσαλονίκης ανατράπηκε με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοκαΐνη και Μπανάνες: Πώς διακινητές των Βαλκανίων χρησιμοποίησαν φορτία φρούτων για τη λαθραία διακίνηση ναρκωτικών

Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ

Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο – Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή

Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους – Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια

Ο Νίκος Δένδιας πρώτος Έλληνας ΥΕΘΑ στην Ιαπωνία: Ελληνοϊαπωνική αμυντική συνεργασία και Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...