ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκίνησε η άσκηση «Γαλάζια πατρίδα» της Τουρκίας με πάνω από 100 πλοία

Ξεκίνησε η άσκηση «Γαλάζια πατρίδα» της Τουρκίας με πάνω από 100 πλοία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν σήμερα Τετάρτη τη μεγαλύτερη, όπως την έχουν χαρακτηρίσει, ναυτική άσκηση στην Ιστορία της Τουρκίας με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 πλοίων που συνοδεύονται από drones, ελικόπτερα και αεροπλάνα, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Η ναυτική άσκηση θα διεξαχθεί σε τρεις θάλασσες: το Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο, ενώ θα διαρκέσει ως τις 8 Μαρτίου, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο.

Στη ναυτική άσκηση, με την ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα», συμμετέχουν 103 πολεμικά πλοία, ανάμεσά τους 22 αποβατικά σκάφη και 13 φρεγάτες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Η άσκηση, που ξεκίνησε με τον απόπλου των πλοίων από οκτώ λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, έχει στόχο να βελτιώσει το επίπεδο ετοιμότητας του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας για στρατιωτική δράση, αλλά και τις κοινές επιχειρησιακές ικανότητες του στρατού ξηράς, του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας, σύμφωνα με το Anadolu.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε εικόνες από δύο πολεμικά πλοία που συμμετέχουν στην άσκηση να αποπλέουν από το λιμάνι Κοτσαέλι, περίπου 10 χιλιόμετρα ανατολικά της Κωνσταντινούπολης, ενώ πρόσθεσε ότι στη διάρκεια προσομοίωσης μάχης θα χρησιμοποιηθούν πραγματικά πυρά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι τουρκικές φυλλάδες «πανηγυρίζουν» για τη σχεδιαζόμενη αρπαγή ελληνικών θαλασσών από την πειρατική Τουρκία

Bloomberg: Η κυβέρνηση Ερντογάν ετοιμάζεται για διεκδίκηση θαλάσσιας δικαιοδοσίας σε περιοχές του Αιγαίου και της Μεσογείου

UFO στην Ελλάδα: Τα έγγραφα του Πενταγώνου αποκαλύπτουν τρία περιστατικά στο Αιγαίο – Η δήλωση Τραμπ

Άδεια για φόνο: Πώς η Χαμάς εκπαιδεύει χειριστές drone εντός χώρας του ΝΑΤΟ

Λάζαρος Καμπουρίδης: Οι Τούρκοι φυλάκισαν Εβραία που υπηρέτησε στο Ισραηλινό Στρατό – «Καθάρισαν» οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr