Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποστολάκης: «Ψάχνεται» για την αγορά F-35 η Ελλάδα

Αποστολάκης: «Ψάχνεται» για την αγορά F-35 η Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ελλάδα θα εξετάσει την αγορά των F-35. Ο Ευάγγελος Αποστολάκης, σχολιάζοντας την είδηση πως οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να πουλήσουν τα αεροσκάφη F-35 σε νέες πέντε χώρες, μεταξύ αυτών, και στην Ελλάδα, είπε:

«Εμείς πέρα από την αναβάθμιση των F16 είμαστε και στη διαδικασία να επιλέξουμε το καινούργιο αεροπλάνο που θα έχει η Ελλάδα ώστε να μπούμε σιγά σιγά στη νέα γενιά αεροσκαφών.

»Η δήλωση που έγινε στο αμερικάνικο κογκρέσο βοηθάει σε αυτή την προοπτική. Θα το εξετάσουμε, όλες τις συνιστώσες, και θα δούμε τι θα γίνει».

«Σήμερα περνάμε το μήνυμα ότι η συνεργασία, η συνέργεια και οι καλές σχέσεις, είναι αυτές που εξασφαλίζουν την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε, αυτό μήνυμα περνάμε όλοι όσοι έχουμε την ίδια άποψη και αντιμετωπίζουμε τις ίδιες απειλές», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, από την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας όπου πραγματοποιείται η τελική φάση της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2019», με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Ιταλίας, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο κ. Αποστολάκης χαρακτήρισε την άσκηση άκρως επιτυχημένη τονίζοντας ότι «η άσκηση είναι αρκετά προχωρημένη με αρκετά δύσκολα σενάρια και εξελίσσεσαι σε όλο το FIR της Ελλάδας.

»Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν να πάρουν κάτι από αυτή. Με αυτή την άσκηση προχωράει ακόμα ένα βήμα σε καλύτερο επίπεδο η συνεργασία μεταξύ των συμμάχων και των Νατοϊκών κρατών».

Υπογράμμισε, δε, πως με την άσκηση αυτή η χώρα μας στέλνει το μήνυμα ότι «επιχειρούμε σε όλο τον εναέριο χώρο μας. Είναι ελληνικός και γι΄ αυτό ασκούμε το δικαίωμα μας χωρίς να πρέπει να ενοχλείται κανείς».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ

Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο – Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή

Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους – Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια

Ο Νίκος Δένδιας πρώτος Έλληνας ΥΕΘΑ στην Ιαπωνία: Ελληνοϊαπωνική αμυντική συνεργασία και Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)

Αντιστράτηγος ε.α. Λαζ. Καμπουρίδης: Οι Τούρκοι φοβούνται ότι ο Δένδιας σε συνεννόηση με το Ισραήλ «κλείνει το Αιγαίο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...