ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι βομβάρδισαν με όλμους τουρκικό στρατόπεδο

Οι Κούρδοι βομβάρδισαν με όλμους τουρκικό στρατόπεδο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν το Σάββατο από οβίδες που εκτόξευσαν μέλη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) από το βόρειο Ιράκ, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, άλλος ένας στρατιώτης τραυματίστηκε.

Βλήματα όλμων έπληξαν μια στρατιωτική βάση στη μεθοριακή επαρχία του Χακάρι.

Σε αντίποινα, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προχώρησαν σε αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς από το πυροβολικό.

Από τις αιματηρές συγκρούσεις με τους αντάρτες του PKK έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι από το 1984 στην Τουρκία.

Το PKK δρα κυρίως στη νοτιοανατολική Τουρκία, όμως έχει και βάσεις στις ορεινές περιοχές του βόρειου Ιράκ, οι οποίες βομβαρδίζονται συχνά από την τουρκική πολεμική αεροπορία.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι άλλος ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα και ένας ακόμη τραυματίστηκε ελαφρά στην περιοχή Τελ Ριφάατ της βόρειας Συρίας από τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την κουρδική πολιτοφυλακή που σύμφωνα με την Άγκυρα συνδέεται με το PKK, όμως στηρίζεται από τη Δύση στη μάχη εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιράκ: Έξι Γάλλοι υπήκοοι, τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή

Για γέλια οι «πειρατές του Αιγαίου» – Τούρκοι στεριανοί παριστάνουν τους θαλασσοκράτορες στα «ήρεμα νερά» του Μητσοτάκη

Η Τουρκία «έκλεισε» κρατική τράπεζα του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη επειδή φοβάται κυρώσεις των ΗΠΑ

Ο ΟΗΕ δεν ασχολείται με την Τουρκία που κατέχει το 5% της Συρίας αλλά με το Ισραήλ

Φοβισμένος ο μπουρδολόγος Φιντάν «πουλά μπράτσα» ως «τζάμπα μάγκας» κι επειδή τρέμει μία σύγκρουση το παίζει… «γαλοπούλα» της ειρήνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr