ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, Ισπανία,


















































Ο φόβος των ΜΙΚΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Λάζαρος Καμπουρίδης: Οι Τούρκοι φυλάκισαν Εβραία που υπηρέτησε στο Ισραηλινό Στρατό - «Καθάρισαν» οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες
Το ανέγγιχτο «Όρος Αξίνα» στο Ιράν - Τι κρύβεται στο πιο βαθύ καταφύγιο; Πυρηνικά ή χρυσάφι;
Δημοσκόπηση MRB: Όχι σε τρίτη θητεία Μητσοτάκη - Στο 22,5% η ΝΔ - Στο 23,2% ο Τσίπρας - Σαρωτική εμπιστοσύνη
Δημοσκόπηση Pulse (ΣΚΑΪ): Πτώση για ΝΔ στο 24% - Ανεβαίνει ο Τσίπρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την πλήρη απόσυρσή του από τη δημόσια ζωή, από τις 2 Ιουνίου, πέντε χρόνια αφότου παραιτήθηκε από τον θρόνο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος.
«Πιστεύω ότι έφθασε η στιγμή να ανοίξω μια νέα σελίδα στη ζωή μου και να ολοκληρώσω την αποχώρησή μου από τη δημόσια ζωή» δήλωσε ο πρώην μονάρχης, ηλικίας 81 ετών, σε μια επιστολή προς τον γιο του, τον 51χρονο νυν βασιλιά, Φελίπε.
Μετά την παραίτησή του από τον θρόνο, ο Χουάν Κάρλος παρέστη σε κάποιες επίσημες τελετές και σε διάφορες δημόσιες εκδηλώσεις, όπως σε μια ταυρομαχία στις 15 Μαΐου, στη Plaza de Las Ventas, στη Μαδρίτη.
Έπειτα από 39 χρόνια βασιλείας, ο Χουάν Κάρλος υπέγραψε στις 18 Ιουνίου 2014 την παραίτησή του.
Σημαίνον πρόσωπο της ισπανικής δημοκρατίας, όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, άκρως δημοφιλής για πολύ καιρό, καθώς βοήθησε τη χώρα του να γυρίσει σελίδα από τη δικτατορία του Φράνκο, είδε τη δημοτικότητά του να καταρρέει υπό το βάρος των σκανδάλων που κλόνισαν τα τελευταία χρόνια τη βασιλεία του.
Το μεγαλύτερο εξ αυτών ήταν το σκάνδαλο διαφθοράς με την εμπλοκή της κόρης του, Κριστίνα, και του γαμπρού του, Ινιάκι Ουρνταγκαρίν, ο οποίος φυλακίστηκε.
Αλλά κι ένα πολυδάπανο ταξίδι για κυνήγι ελέφαντα, στη Μποτσουάνα το 2012, δεν μπόρεσε να του το συγχωρέσει μια Ισπανία που είχε βυθιστεί στην οικονομική κρίση.























































