ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηχηρό μήνυμα Αποστολάκη προς την Τουρκία για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο

Ηχηρό μήνυμα Αποστολάκη προς την Τουρκία για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο έστειλε ο Ευάγγελος Αποστολάκης από την Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόι.

«Οι τρόποι αντίδρασης και οι μεθοδεύσεις της Τουρκίας δε βοηθούν στο να πέσει η ένταση», διαμηνύει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Κατά την τελετή παραλαβής δώδεκα νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών Σταδίου Επιλογής, τύπου TECNAM P-2002JF, από την Πολεμική Αεροπορία και ερωτηθείς για την προκλητικότητα των τελευταίων ημερών από πλευράς γείτονος, ο κ. Αποστολάκης υπογράμμισε ότι οι «συνεχίζουμε και προσπαθούμε προς όφελος και των δύο πλευρών να σταματήσουν οι παραβιάσεις και αυτού του τύπου οι ενέργειες», ενώ πρόσθεσε πως «αντιμετωπίζονται και αναχαιτίζονται όλες οι παραβιάσεις, όπως προβλέπεται και όπως έχουμε ως πάγια τακτική μας».

Η παραλαβή των νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών εντάσσεται στην υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης της πτητικής εκπαίδευσης που πραγματοποιείται στη Σχολή Ικάρων για την αρχική επιλογή και την εισαγωγή των Ικάρων στις πτήσεις, αλλά και στον ευρύτερο σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων για το σύνολο της αεροπορικής εκπαίδευσης.

Τα εν λόγω εκπαιδευτικά αεροσκάφη αντικατέστησαν τα παλαιά τύπου T-41D, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για περίπου πενήντα χρόνια, από το 1969.

Κατά την ομιλία του ο κ. Αποστολάκης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «η βελτίωση και αναβάθμιση της εκπαίδευσης των στελεχών μας, αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για εμάς και ήταν πάντα στο επίκεντρο του σχεδιασμού μας.

»Το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης των στελεχών μας, αποτελεί την έμπρακτη εγγύηση του αξιόμαχου και της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

»Άλλωστε, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποδείξει την επάρκεια επαγγελματισμού που διαθέτουν.

»Αναγνωρίζονται διεθνώς για το αξιόμαχο και την αποτελεσματικότητά τους.

»Αυτό το διαφυλάττουμε και το αξιοποιούμε. Αυτό κάνουμε και σήμερα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας αποκάλυψε ότι πήγε στη Μόσχα 48 ώρες πριν τον πόλεμο για τους Έλληνες της Μαριούπολης – Ο Λαβρόφ τον διαβεβαίωνε ότι μία εισβολή στην Ουκρανία θα ήταν ανοησία!

Νίκος Δένδιας για ΝΑΤΟ: «Είναι προς όφελος του λαού των ΗΠΑ να συνεχίσουν να συμμετέχουν και να δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη»

Ο Νίκος Δένδιας συζήτησε με τον Υφ. Εξωτερικών της Αυστραλίας «τη σημασία προστασίας των θαλάσσιων οδών στο πλαίσιο της UNCLOS»

Ο Νίκος Δένδιας με Ελληνοαυστραλούς δημοσιογράφους: «Διαπίστωσα με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη δύναμη, τη ζωντάνια και τη δυναμική του Ελληνισμού της Αυστραλίας»

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση drones Switchblade 300 στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...