ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Τζορτζ Ντικ: Ο πρώτος Ελληνορθόδοξος Ισραηλινός διπλωμάτης (βίντεο)
Συντονισμένα εναντίον Δένδια Τούρκοι ισλαμιστές και εγχώριοι ακροδεξιοί λαϊκιστές
Νίνα Κασιμάτη προς Θανάση Πλεύρη: Ούτε να τολμήσεις να παραδώσεις στους Τούρκους τον Πόντιο αγωνιστή Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί
Ισραηλινοί, Ελλαδίτες, Κύπριοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι στην Κνέσετ ενώπιον της αυξανόμενης τουρκικής απειλής
Μακρόν: «Εάν δεν κάνουμε τίποτα, η Ευρώπη θα έχει αφανιστεί σε πέντε χρόνια»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στο ενδεχόμενο ενός νέου «θερμού επεισοδίου» με την Τουρκία αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, κληθείς να σχολιάσει την προειδοποίηση του Κώστα Σημίτη περί «νέων Ιμίων».
Μιλώντας στην εφημερίδα «Κontra News», ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, παρά την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρξουν νέα Ιμία».
Παραθέτοντας τους λόγους της εκτίμησής του, επεσήμανε ότι «η κατάσταση σήμερα είναι ριζικά διαφορετική».
Το διεθνές κύρος της χώρας, όπως εξήγησε, είναι «πολύ πιο αναβαθμισμένο» και οι διπλωματικές συμμαχίες πολύ πιο ισχυρές.
Την ίδια ώρα, συμπλήρωσε, «η Τουρκία είναι εντελώς απομονωμένη», καθώς «οι ενέργειές της καταδικάζονται ως παράνομες και προκλητικές από ΗΠΑ και ΕΕ».
«Και σε κάθε περίπτωση, επειδή δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη, συνεχίζουμε τις συζητήσεις για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση και να μην προκύψει «ατύχημα» απ’ αυτήν» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.
Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κατρούγκαλος υπενθύμισε ότι κριτήριο για την υπογραφή της ήταν το εθνικό συμφέρον και όχι τα τυχόν κομματικά κέρδη ή οι τυχόν κομματικές απώλειες.
«Είμαι βέβαιος ότι όσο περνά ο καιρός τόσο περισσότερο θα γίνεται κατανοητό το νόημα της Συμφωνίας, αλλά και τα οικονομικά οφέλη για τη χώρα και ιδίως για τη Μακεδονία μας, από την πρωταγωνιστική επανατοποθέτηση της στον οικονομικό χώρο των Βαλκανίων» κατέληξε.
























































