ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών έξω από τη Βουλή της Νιγηρίας

Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών έξω από τη Βουλή της Νιγηρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Νιγηρία,

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν το κοινοβούλιο της Νιγηρίας το απόγευμα της Τρίτης, μετά τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν έξω από το κτίριο, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων των δυνάμεων ασφαλείας με μια ομάδα σιιτών μουσουλμάνων διαδηλωτών.

Δεν είναι σαφές προς το παρόν ποια πλευρά ευθύνεται για τους πυροβολισμούς, ούτε αν υπάρχουν τραυματίες, ανέφεραν οι αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και πυκνός καπνός υψώνεται από την περιοχή.

Οι αρχές δεν επιτρέπουν σε κανέναν να μπει στο κοινοβούλιο.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας δεν απάντησε στις τηλεφωνικές κλήσεις και τα μηνύματα που του εστάλησαν.

Σύμφωνα με το δημόσιο κανάλι NTA, οι διαδηλωτές του Ισλαμικού Κινήματος της Νιγηρίας (ΙΜΝ, εκπροσωπεί τη σιιτική μειονότητα) προσπάθησαν να μπουν στο συγκρότημα όπου στεγάζεται το κοινοβούλιο και συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς.

Μέλη του ΙΜΝ διαδηλώνουν συχνά έξω από το κοινοβούλιο, με αίτημα την αποφυλακιση του ηγέτη τους, του Ιμπραχίμ Ζακζάκι, ο οποίος κρατείται από το 2015.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παρίσι: Οι Γάλλοι Ελευθεροτέκτονες τίμησαν και φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά – Γκιγιόμ Τρισάρ: «Η Δημοκρατία δεν είναι ποτέ δεδομένη»

Ομάδες χριστιανικών μειονοτήτων καταθέτουν υπόμνημα στο Ανώτατο Δικαστήριο για τον Νόμο Προστασίας Θυμάτων Βασανιστηρίων

Ντόναλντ Τραμπ: «Ας πει επιτέλους κάποιος στον Πάπα Λέοντα ότι το Ιράν έχει σκοτώσει τουλάχιστον 42.000 αθώους»

Τραμπ: Το Ισραήλ θα είχε καταστραφεί αν παρέμενε σε ισχύ η πυρηνική συμφωνία του 2015

Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι οι Ιρανοί αποδέχονται πλήγματα σε μη στρατιωτικούς στόχους· δηλώνει ότι πρέπει να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες, παρά τον κίνδυνο θανατικής καταδίκης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr