ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολιτική κρίση στη Ρουμανία: Παραιτήθηκαν τρεις υπουργοί- Σενάριο προώρων εκλογών

Πολιτική κρίση στη Ρουμανία: Παραιτήθηκαν τρεις υπουργοί- Σενάριο προώρων εκλογών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Ρουμανία,

Τρεις υπουργοί της κυβέρνησης υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, μία ημέρα μετά την απόφαση του κόμματός του, του φιλελεύθερου ALDE, να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό, ένα γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε πολιτική κρίση τη Ρουμανία.

Τα χαρτοφυλάκια των παραιτηθέντων υπουργών (Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Σχέσεων με το Κοινοβούλιο) θα ανατεθούν προσωρινά σε στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (PSD), που έχει μείνει πλέον χωρίς κυβερνητικό εταίρο.

Η πρωθυπουργός Βιορίτσα Νταντσίλα έχει στη διάθεσή της 45 ημέρες για να ορίσει νέους υπουργούς και να ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου για το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν διαθέτει πλέον πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, μετά την αποχώρηση του ALDE. Το PSD μόνο του έχει 205 έδρες σε σύνορο 465.

Αν δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Το διαζύγιο των δύο κομμάτων έγινε λιγότερους από τρεις μήνες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, στις οποίες φαβορί θεωρείται ο απερχόμενος κεντροδεξιός πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις.

Η Νταντσίλα επανέλαβε την Τρίτη ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τον αγώνα της.

«Η Ρουμανία χρειάζεται υπευθυνότητα», δήλωσε καταγγέλλοντας το ALDE για «πολιτικά παιχνίδια».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ηλεκτρικό καλώδιο 22 δισ. ευρώ συνδέει το Αζερμπαϊτζάν με την Ευρώπη παρακάμπτοντας την Τουρκία

Ρωσία και Ελληνισμός: φιλελληνισμός, γεωπολιτική, κομμουνισμός και εκκλησιαστική πολιτική

Εκλογές στη Σερβία: Ο Βούτσιτς παραδέχθηκε την ήττα του από τη «λίστα των φοιτητών»

Στην Αλβανία οι βουλευτές πλακώθηκαν μεταξύ τους στο ξύλο

Σαμαράς κατά Μητσοτάκη και Γεραπετρίτη για το ανυπόστατο τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Κοιμισμένοι, κολυμπάμε στα δήθεν ήρεμα νερά»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr