ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερουσία και Αμερικανική Βουλή στο πλευρό των Κούρδων – Οργή για την απόφαση Τραμπ

Γερουσία και Αμερικανική Βουλή στο πλευρό των Κούρδων – Οργή για την απόφαση Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ηγέτες της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας στις ΗΠΑ εκφράζουν τη διαφωνία τους στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία, ανοίγοντας τον δρόμο για μια στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων μαχητών στην περιοχή.

«Αυτή η απόφαση θέτει σε άμεσο κίνδυνο την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα και στέλνει ένα επικίνδυνο μήνυμα στο Ιράν και τη Ρωσία, όπως επίσης και στους συμμάχους μας, ότι οι ΗΠΑ δεν αποτελούν πλέον έναν έμπιστο σύμμαχο», σημειώνει σε ανακοίνωση της, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι, καλώντας τον Ντόναλντ Τραμπ να «αναθεωρήσει την επικίνδυνη απόφασή του».

«Μια εσπευσμένη απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία θα ωφελούσε μονάχα τη Ρωσία, το Ιράν και το καθεστώς Άσαντ.

»Και θα αύξανε τον κίνδυνο μιας ανασύνταξης του ISIS και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων» αναφέρει από την πλευρά του ο Ρεπουμπλικάνος επικεφαλής της Γερουσίας, Μιτς Μακόνελ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλ. Τσίπρας: Δεν χρειαζόμαστε καμία άδεια από την Τουρκία για να ποντίσουμε το καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε προοπτική εκτεταμένης συμφωνίας με τη Ρωσία – Η ανθρωπιστική διπλωματία της Μελάνια Τραμπ

Ο Ρούμπιο το ξεκαθάρισε: Δεν εγκαταλείπει την κυβέρνηση Τραμπ

ΟΗΕ: Ο εκλεκτός του Ερντογάν για ΓΓ του ΟΗΕ «πάτωσε» – Τι λένε Ελλάδα και Κύπρος

Ο Φαραντούρης τα κατάφερε! Η ΕΕ απαιτεί τιμωρία των τζιχαντιστών της Συρίας που επιτίθενται σε Ρωμιούς/Ελληνορθόδοξους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr