Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απαντά ο Θεοδωρικάκος για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Τι απαντά ο Θεοδωρικάκος για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενίσχυση της αυτοδιοίκησης με πρόσθετες αρμοδιότητες, πόρους και προσωπικό, αλλά και με νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα, προαναγγέλλει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Πόλη + Πολιτική και στην ιστοσελίδα epoli.gr, αναφέρει πως «θέλουμε μια Αυτοδιοίκηση που δεν είναι όργανο κομματικών μηχανισμών.

»Στην πορεία θα τη θωρακίσουμε όχι μόνο με αρμοδιότητες, αλλά και με πόρους και προσωπικό, για να μπορέσει να διαδραματίσει τον ρόλο που της αξίζει στη νέα Ελλάδα που θέλουμε να δημιουργήσουμε.

»Θέλουμε μια Αυτοδιοίκηση που θα αποτελεί τον βασικό πυλώνα της ανάπτυξης για κάθε τόπο και δεν θα άγεται και θα φέρεται από τον ομφάλιο λώρο της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας» σημειώνει.

Ο υπουργός διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει σχέδιο απολύσεων στο Δημόσιο, διευκρινίζοντας ότι «έχουμε το θάρρος και, αν υπήρχε κάτι τέτοιο στο μυαλό μας, θα το λέγαμε ευθέως».

Για τις πρόσθετες προσλήψεις στους ΟΤΑ, αναφέρει ότι τα αιτήματα των δήμων αφορούν περίπου 1.000 θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της 3Κ/2018.

Δηλώνει, τέλος, πως από το νέο έτος το υπουργείο Εσωτερικών προγραμματίζει να υλοποιήσει ένα νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα, έργων και παρεμβάσεων στην Αυτοδιοίκηση, ενώ παράλληλα σχεδιάζει έναν «πιο δραστικό ρόλο στην εφαρμογή των αναπτυξιακών προγραμμάτων των δήμων και των Περιφερειών».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Εάν δεν υπάρχει πλειοψηφία, το πρώτο κόμμα οφείλει να διερευνήσει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης

Τσουκαλάς: Βαθιά υποκρισία Μητσοτάκη η αναθεώρηση του άρθρου 86 που εργαλειοποίησε για να μην παραπεμφθούν υπουργοί του

Συνταγματική Αναθεώρηση: Στο στόχαστρο Μητσοτάκη η μονιμότητα στο Δημόσιο και τα ΑΕΙ

Συνταγματική αναθεώρηση: Η κυβέρνηση επαναφέρει την κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο

Κακοκαιρία: Δικαιολογημένοι οι δημόσιοι υπάλληλοι αν δεν πάνε στην εργασία τους την Τετάρτη 21/01

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...