ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Siemens: Ενοχή για 22 κατηγορούμενους – Παραγραφή για Τσουκάτο

Siemens: Ενοχή για 22 κατηγορούμενους – Παραγραφή για Τσουκάτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Siemens, Θεόδωρος Τσουκάτος, ΟΤΕ, Σκάνδαλο,

Με την καταδίκη συνολικά 22 κατηγορουμένων, στελέχη της Siemens και του ΟΤΕ, ολοκληρώθηκε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο για τα «μαύρα ταμεία» του γερμανικού κολοσσού.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εκφώνησε την απόφασή του αναφορικά με τη σύμβαση 8002/97 για την ψηφιοποίηση του Οργανισμού, που φέρεται να υπογράφτηκε μετά από δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων.

Το δικαστήριο υιοθετώντας την εισήγηση της εισαγγελέως Ελένης Σκεπαρνιά, αποφάσισε ενοχή για Έλληνες και Γερμανούς της Siemens, όπως τους Μιχ. Χριστοφοράκο, Χρ. Καραβέλα, Πρ. Μαυρίδη, Χάϊνριχ Φον Πίρερ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαντ Σίκατζεκ, ενώ καταδίκασε τα πρώην στελέχη του ΟΤΕ, μεταξύ των οποίων ο Αλ. Αθανασιάδης και τα τραπεζικά στελέχη Φάνη Λυγινό και Ζαν Κλώντ Όσβαλντ. Όλοι καταδικάστηκαν για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Αθώους κήρυξε τους Νικόλαο Μανασή, Σάββα Γιαννακάκη, Αθανάσιο Ράμμος, Βασίλης Τυρογαλάς, Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης.

Αναφορικά με την πράξη της δωροδοκίας, κρίθηκε ότι σύμφωνα με το νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος μπήκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου, έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα καθώς οι υπάλληλοι του ΟΤΕ, λογίζονται ως ιδιωτικοί και όχι δημόσιοι, και για αυτό έπαυσε η ποινική δίωξη.

Μεταξύ των απαλλαχθέντων λόγω παραγραφής, είναι και ο πάλαι ποτέ στρατηγός του ΠΑΣΟΚ, Θ. Τσουκάτος, για τον οποίο η εισαγγελική λειτουργός είχε υποστηρίξει ότι δεν αποδείχθηκε πως τέλεσε το αδίκημα της συνέργειας σε δωροδοκία υπαλλήλων του ΟΤΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Φυλακή ο Κορομηλάς, σε κατ’ οίκον περιορισμό Τσαρούχα – Πηλοΐδης

Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Προφυλακιστέοι κρίθηκαν Λιόλιος και Μαυραγάνης

Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Προφυλακιστέος ο Παπαπέτρου για τους στημένους αγώνες – Πώς δικαιολόγησε τα 820.000 ευρώ

«Σεισμός» στην Ευρώπη για το ελληνικό μπάσκετ – Τι γράφουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης

Η ντροπή του σοσιαλισμού ο «φιλελές» Πέδρο Σάντσεθ βουλιάζει στα σκάνδαλα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...