ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτόφωρο, Ληξιπρόθεσμες Οφειλές,


















































Με Barak MX η Εθνική Φρουρά της Κύπρου πανέτοιμη να κάνει σκόνη τους Τούρκους εισβολείς
Η Γροιλανδία τέθηκε υπό την προστασία των ΗΠΑ - Ο Τραμπ πανηγυρίζει
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης $3 δισ. στην Τουρκία: Συνελήφθησαν 9 Ισραηλινοί πολίτες
Σαουδική Αραβία: Καπνός στο αεροδρόμιο του Ριάντ - Στις φλόγες δεξαμενή της «Αράμκο»
Η Ρόζα Βρεττού στην ΕΛ.Α.Σ. του Αλ. Τσίπρα: «O καθαρότερος λόγος και απευθείας σύγκρουση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αλλαγές στην υφιστάμενη νομοθεσία που προβλέπει αυτόφωρο και φυλακή για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, χωρίς καμία προστασία για τους οικονομικά αδύναμους οφειλέτες, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Τα Νέα”, η κυβέρνηση έχει επισημάνει την ανάγκη ευθυγράμμισης της ελληνικής νομοθεσίας με την αντίστοιχη κοινοτική στο θέμα των ποινών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προ το Δημόσιο ειδικά δε για πολίτες που αποδεδειγμένα δεν δύνανται να πληρώσουν τους φόρους τους.
Με τον τρόπο αυτό θα αλλάξει η υφιστάμενη νομοθεσία που ισχύει από το 1990 και η οποία προβλέπει ποινικές κυρώσεις, με Αυτόφωρο και φυλακή, για όσους έχουν καθυστερήσει πάνω από δύο μήνες να πληρώσουν φορολογικές οφειλές ή δεν έχουν πληρώσει τρεις συνεχόμενες δόσεις χρεών τους στην Εφορία.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, αν και τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης δεν έχουν έλθει σε συμφωνία για το θέμα με την τρόικα, οι σχετικές διατάξεις αναμένεται να περιληφθούν σε νομοσχέδιο το οποίο σχεδιάζεται να κατατεθεί στη Βουλή τον Σεπτέμβριο.
Σε κάθε περίπτωση, μπορεί όσοι χρωστούν στην Εφορία -και δεν βαρύνονται με πράξεις φοροδιαφυγής- να αποφεύγουν τη φυλάκιση και το Αυτόφωρο, αλλά δεν θα αποφεύγουν κατασχέσεις κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων τους.























































