ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίνα, Νότια Σινική Θάλασσα - Θάλασσα της Νότιας Κίνας,


















































Έρχεται θερμή εισβολή: Ποιες πόλεις θα «χτυπήσουν» 40αρια
Στη Βρετανία απαγορεύουν τα γυαλιά του Άδωνι σε εστιατόρια, παμπ και θέατρα
Τριμερής αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν στη Μέκκα - Ενεργοποιείται ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής τύπου NATO
Η ΕΛ.Α.Σ. «σφυροκοπά» για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν διαθέτει στρατηγική με αρχή, μέση και τέλος απέναντι
Η ΕΛ.Α.Σ. προειδοποιεί τον Μητσοτάκη: Σε έναν πόλεμο οι πυρηνικές εγκαταστάσεις μπορούν να γίνουν στόχος του εχθρού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Κοντά στα νησιά τα οποία διεκδικεί η Κίνα στη Νότια Σινική Θάλασσα έπλευσαν δύο πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ τις δύο τελευταίες ημέρες, σε μία περίοδο αυξημένης έντασης μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.
Η συγκεκριμένη θαλάσσια οδός είναι ένα από τα σημεία τριβής στις σινοαμερικανικές σχέσεις, μαζί με τον εμπορικό πόλεμο, τις αμερικανικές κυρώσεις, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν.
Η Κίνα διεκδικεί το μεγαλύτερο μέρος των πλούσιων σε πόρους υδάτων της Νότιας Σινικής Θάλασσας.
Έχει δημιουργήσει τεχνητά νησιά όπου έχουν εγκατασταθεί στρατιωτικές μονάδες της.
Το Μπρουνέι, η Μαλαισία, οι Φιλιππίνες, η Ταϊβάν και το Βιετνάμ διεκδικούν επίσης τμήματα της θαλάσσιας περιοχής.
Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό έχει πολλές φορές εξοργίσει την Κίνα διεξάγοντας αυτό που ονομάζει «ελεύθερη ναυσιπλοΐα» και πλέοντας κοντά σε νησιά τα οποία διεκδικεί η Κίνα υποστηρίζοντας ότι οι ενέργειές της συμβαδίζουν με την ελεύθερη ναυσιπλοΐα σε διεθνείς θαλάσσιες οδούς.
Μόλις προ ημερών, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ συναντήθηκε στην Μπανγκόκ με τον Κινέζο ομόλογό του Ουέι Φενγκχέ.
Το Πεκίνο προειδοποίησε τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να πάψουν να κάνουν επιδείξεις δύναμης και να «μην προκαλούν και κλιμακώνουν τις εντάσεις στη Νότια Σινική Θάλασσα».
Σήμερα, οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας προέτρεψαν εκ νέου τις ΗΠΑ να αποφεύγουν ενέργειες στη Νότια Σινική Θάλασσα που το Πεκίνο θεωρεί «προκλητικές», ώστε να αποφευχθούν «απρόβλεπτες συνέπειες».























































