Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαδηλωτές επιτέθηκαν σε προξενείο του Ιράν στη Νατζάφ του Ιράκ

Διαδηλωτές επιτέθηκαν σε προξενείο του Ιράν στη Νατζάφ του Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την επίθεση στο προξενείο του Ιράν στην πόλη Νατζάφ καταδίκασε η κυβέρνηση του Ιράκ, όπως μετέδωσε σήμερα το ιρακινό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, μία ημέρα αφού διαδηλωτές εισέβαλαν στις διπλωματικές εγκαταστάσεις και τις πυρπόλησαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιρακινού ΥΠΕΞ, η επίθεση είχε στόχο «να πλήξει τις ιστορικές σχέσεις ανάμεσα στο Ιράκ και το Ιράν».

«Οι ξένες διπλωματικές αποστολές στο Ιράκ χαίρουν μεγάλου σεβασμού και εκτίμησης», προστίθεται στο ίδιο δελτίο Τύπου.

Στο Ιράκ επικρατεί κοινωνικός αναβρασμός από τις αρχές του Οκτωβρίου, με μαζικές κινητοποιήσεις πολιτών που αξιώνουν την πτώση «του καθεστώτος», της πολιτικής τάξης την οποία πολλοί εξ αυτών χαρακτηρίζουν διεφθαρμένη, αδιάφορη για τις ανάγκες τους και εξαρτημένη από ξένες δυνάμεις, ειδικά την Τεχεράνη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών

Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ

Οι Κούρδοι της Συρίας (Ροζάβα) συναντήθηκαν με τον Μασούντ Μπαρζανί – Γάλλος ΥΠΕΞ: «Η Γαλλία στεκόταν πάντα στο πλευρό του κουρδικού λαού και θα συνεχίσει να το πράττει»

Συνάντηση αρχηγού των SDF με τον Γάλλο Υπ. Εξωτερικών στην Ερμπίλ για την ασφάλεια και την εφαρμογή της συμφωνίας των Κούρδων με τη Δαμασκό

Συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Ομάν υπό τη σκιά σχεδίων για τη «μετά-μουλάδων» εποχή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr