Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την Παρασκευή ο Νταβούτογλου ιδρύει το «Κόμμα του Μέλλοντος» για να «ρίξει» τον Ερντογάν

Την Παρασκευή ο Νταβούτογλου ιδρύει το «Κόμμα του Μέλλοντος» για να «ρίξει» τον Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας και άλλοτε στενός σύμμαχος του Ερντογάν, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατέθεσε αίτηση για την ίδρυση πολιτικού κόμματος, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

Όπως σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές με την κίνηση αυτή θα μπορούσε να πλήξει την υποστήριξη προς τον Τούρκο πρόεδρο και το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Ο 60χρονος Νταβούτογλου, που βρισκόταν στον πρωθυπουργικό θώκο την περίοδο 2014-2016, πριν διαταραχθούν οι σχέσεις του με τον Ερντογάν, ανακοίνωσε την παραίτησή από το AKP τον Σεπτέμβριο.

Είχε προηγηθεί, δύο μήνες πριν, η παραίτηση του πρώην αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν.

Το τελευταίο διάστημα ο Νταβούτογλου έχει εντείνει τις βολές του κατά του Ερντογάν το τελευταίο διάστημα, με αιχμές για τη διαχείριση των οικονομικών του AKP, αλλά και ευθείες κατηγορίες για καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου και άλλων θεμελιωδών ελευθεριών στην Τουρκία.

Πηγή από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι ο πρώην πρωθυπουργός κατέθεσε αίτηση στο υπουργείο Εσωτερικών σήμερα για να ιδρύσει το νέο κόμμα και ότι θα το ανακοινώσει επισήμως κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα αύριο Παρασκευή.

Όπως αποκάλυψε η ίδια πηγή θα ονομάζεται «Κόμμα του Μέλλοντος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κυβερνών AKP έχει υποστεί μεγάλες ήττες στις τελευταίες τοπικές εκλογές από το μεγαλύτερο κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης, το οποίο ελέγχει πλέον τους δήμους της Αγκυρας και της Κωνσταντινούπολης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκοκυπριακή πλευρά» – Η Νίνα Κασιμάτη κάλεσε την Απεσταλμένη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη

Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr