ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία: Η αρχαία Ελλάδα οικοδομεί τον διάδρομο με την αρχαία Ινδία - Τα αρχαία έθνη ξέρουν
Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ
Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ
Μυστικές απελάσεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη με ιδιωτικό τζετ φίλου του Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Χαν προειδοποίησε πως εκατομμύρια μουσουλμάνοι μπορεί να φύγουν από την Ινδία λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ και του νέου νόμου της Ινδίας για την απόκτηση ιθαγένειας, δημιουργώντας «μια προσφυγική κρίση που θα μπορούσε να προκαλέσει και άλλες κρίσεις».
Η απόφαση του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι τον Αύγουστο να ανακαλέσει το αυτόνομο καθεστώς του Κασμίρ και να ενισχύσει τον έλεγχο του Νέου Δελχί σε αυτή την περιοχή, την οποία διεκδικεί και το Πακιστάν, έχει προκαλέσει οργή την ώρα που εδώ και τρεις δεκαετίες σοβεί μια ένοπλη εξέγερση.
Η περιοχή του Κασμίρ αποτελεί εδώ και χρόνια σημείο τριβής μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν.
Και οι δύο χώρες κυβερνούν μέρη του Κασμίρ και το διεκδικούν ολόκληρο και έχουν αντιπαρατεθεί δύο φορές πολεμικά μετά το 1947 εξαιτίας της διαφιλονικούμενης περιοχής.
Ο νέος νόμος στην Ινδία διευκολύνει την απόκτηση της ινδικής ιθαγένειας για τους πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, το Μπανγκλαντές ή το Πακιστάν, υπό τον όρο ότι δεν θα είναι μουσουλμάνοι.
Αφορά μέλη θρησκευτικών μειονοτήτων, όπως ινδουιστές και σιχ.
Απευθυνόμενος στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τους Πρόσφυγες που διεξάγεται στη Γενεύη, ο Χαν είπε:
«Ανησυχούμε ότι όχι μόνο μπορεί να υπάρξει μια προσφυγική κρίση, ανησυχούμε ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια σύγκρουση ανάμεσα σε δύο χώρες που διαθέτουν πυρηνικά όπλα».
«Η χώρα μας δεν θα είναι σε θέση να δεχθεί περισσότερους πρόσφυγες», πρόσθεσε, καλώντας τη διεθνή κοινότητα «να παρέμβει τώρα».























































