Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν

Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με βασική συνισταμένη την ανησυχία για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και την οικονομική συνεργασία, συναντήθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ .

Στη συνάντηση και το γεύμα εργασίας που ακολούθυησε οι δύο άνδρες επεσήμαναν ότι η συνεργασία Ελλάδας- Σαουδικής Αραβίας συμβάλει στη σταθερότητα, ενώ επισημάνθηκε η κοινή αντίληψη σε σειρά ζητημάτων περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, οι δυο πλευρές επιβεβαίωσαν ότι η επίσκεψη αποτελεί το εφαλτήριο για τη διεύρυνση της συνεργασίας σε σειρά τομέων, όπως αυτοί του εμπορίου, των επενδύσεων, του τουρισμού, της άμυνας.

Νωρίτερα, υπουργός Εμπορίου και Επενδύσεων της αραβικής χώρας, δρ. Μαγίντ μπιν Αμπντουλάχ Αλ Κασάμπι, προανήγγειλε τη διοργάνωση σαουδαραβικής επιχειρηματικής αποστολής που θα επισκεφθεί την Ελλάδα προκειμένου να διερευνήσει επενδυτικές ευκαιρίες.

Ο Σαουδάραβας υπουργός διαπίστωσε αλλαγή κλίματος στην Ελλάδα και χαιρέτισε τις ενέργειες της κυβέρνησης για τη στήριξη του επενδυτικού περιβάλλοντος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Επί Μητσοτάκη σχεδόν 4 εκατ. Έλληνες έχουν χρέη 112,5 δισ. ευρώ στο Δημόσιο – 7,8 δισ. μόνο το 2025

Μητσοτάκης: Δηλώνει με αλαζονεία ότι θα έχει και πάλι αυτοδυναμία γιατί δεν υπάρχει άλλος

Πρώην διευθυντής της Μοσάντ: Ισραηλινοί πράκτορες είναι ενεργοί σε ιρανικό έδαφος

Μάικλ Ράτνεϊ: Η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου πάγωσε την ομαλοποίηση με τη Σαουδική Αραβία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...