ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES), Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,


















































Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» - «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» - Η Νίνα Κασιμάτη
Ιράν: Συνελήφθησαν δύο διοργανωτές μαραθωνίου επειδή γυναίκες έτρεξαν χωρίς χιτζάμπ
Πάνω από 1.000 Αμερικανοί χριστιανοί προσευχήθηκαν μαζικά για την Ιερουσαλήμ στο Δυτικό Τείχος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας έκανε δήλωση από τις Βρυξέλλες προσερχόμενος στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
«Στο πρώτο πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ μετά τη κρίση, οι δαπάνες για την κοινωνική συνοχή μειώνονται και τα κριτήρια κατανομής γίνονται ακόμα πιο άδικα.
»Ιδιαίτερα για την Ελλάδα, η εξέλιξη αυτή είναι άδικη και έξω από κάθε πλαίσιο πολιτικής ηθικής», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έκανε μία σύντομη αναφορά των πεπραγμένων του, την περίοδο που ήταν πρωθυπουργό:
«Ως πρωθυπουργός διεκδίκησα με επιμονή και μεθοδικότητα να υπάρχουν επιπρόσθετα κονδύλια ύψους 7,5 δισ. ευρώ, ως ελάχιστο μέτρο αναγνώρισης των θυσιών του ελληνικού λαού.
»Ο κ. Μητσοτάκης δεν συνέχισε αυτή τη διεκδίκηση.
»Όχι μόνο την απεμπόλησε ολοκληρωτικά άλλα δεν συμμετείχε στη Σύνοδο που διοργάνωσε ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός, προκειμένου να διεκδικήσει συμμαχίες και να θέσει το πλαίσιο των ελληνικών διεκδικήσεων».
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα βέλη του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη:
«Προσέρχεται λοιπόν σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής χωρίς να υπάρχει καμία θετική προσδοκία για κάτι καλύτερο για τη χώρα.
»Το δόγμα του προβλέψιμου εταίρου και του δεδομένου συμμάχου τόσο στην εξωτερική πολιτική όσο και στα πλαίσια της Ευρώπης αποτελεί συνταγή αποτυχίας.
»Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αξίζουν μια κυβέρνηση που θα διεκδικεί και δεν θα αγνοεί το δίκιο τους».
























































