ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοροναϊός: Βουτιά στη Wall Street μετά την κήρυξη πανδημίας – Πτώση 5,86%

Κοροναϊός: Βουτιά στη Wall Street μετά την κήρυξη πανδημίας – Πτώση 5,86%
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με μεγάλη πτώση έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά από μια ταραχώδη ημέρα για τις διεθνείς χρηματαγορές, λόγω της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του νέου κοροναϊού στον κόσμο και την κήρυξη πανδημίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones απώλεσε 1.464,94 μονάδες (πτώση 5,86%) και έπεσε στις 23.553,22 μονάδες. Ο δείκτης Standard & Poor’s 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, υποχώρησε στις 2.741,38 μονάδες, μειωμένος κατά 140,85 μονάδες ή -4,89%.

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις 7.952,05 μονάδες, χάνοντας 392,20 μονάδες ή -4,7%.

Ο Dow Jones έχει χάσει περίπου το 20% της αξίας του από τον Φεβρουάριο, όταν είχε καταγράψει άνοδο ρεκόρ.

Τόσο μεγάλη πτώση σε μικρό χρονικό διάστημα είχε να καταγράψει από τον Μάρτιο του 2009.

Στα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, οι επενδυτές εμφανίστηκαν αρχικά καθησυχασμένοι από την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων στήριξης της οικονομίας στη Βρετανία. Ωστόσο, σχεδόν όλα έκλεισαν με πτώση: στο Παρίσι -0,57%, στη Φραγκφούρτη -0,96%, στο Λονδίνο -1,40% και στη Μαδρίτη -0,34%.

Αντιθέτως, το Χρηματιστήριο του Μιλάνου κατέγραψε άνοδο (+0,33%) χάρη στα φιλόδοξα μέτρα της ιταλικής κυβέρνησης για τη στήριξη της οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε προοπτική εκτεταμένης συμφωνίας με τη Ρωσία – Η ανθρωπιστική διπλωματία της Μελάνια Τραμπ

Ο Ρούμπιο το ξεκαθάρισε: Δεν εγκαταλείπει την κυβέρνηση Τραμπ

Αυτές είναι οι μουσουλμάνες που εκλέχτηκαν στις ΗΠΑ

Independent: Ο Ρούμπιο συζητείται έντονα ότι θα φύγει από την κυβέρνηση Τραμπ για να διεκδικήσει την Προεδρία των ΗΠΑ

Ο Τζέι Ντι Βανς κατηγορείται για την κατακόρυφη αύξηση των τιμών των καυσίμων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr