ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κλειστά τα τζαμιά στην Αίγυπτο έως το τέλος του Ραμαζανιού

Κλειστά τα τζαμιά στην Αίγυπτο έως το τέλος του Ραμαζανιού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κλειστά κρατά η αιγυπτιακή κυβέρνηση τα τζαμιά σε όλη τη χώρα και κατά την ιδιαίτερα σημαντική περίοδο των δέκα τελευταίων ημερών του Ραμαζανίου για τους μουσουλμάνους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Βακουφίων της Αιγύπτου, διαψεύδοντας φήμες που υποστήριζαν το αντίθετο.

Η Αίγυπτος διατηρεί μέχρι σήμερα όλους τους λατρευτικούς χώρους των τζαμιών και των Κοπτικών Εκκλησιών κλειστούς, από τα μέσα Μαρτίου, για να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

Με δηλώσεις τους οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αφήνουν ένα παράθυρο χαλάρωσης των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό, ύστερα όμως από την ολοκλήρωση του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα και ίσως μετά και την τριήμερη εορτή τους που θα σημάνει και τη λήξη του Ραμαζανίου.

Σε σχέση με τη χαλάρωση των μέτρων ανακοινώνεται και η έναρξη του εσωτερικού τουρισμού που θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου ιδιαίτερα στα μεγάλα τουριστικά θέρετρα, με μέγιστη επιτρεπτή χωρητικότητα των ξενοδοχείων κατά 50%.

Επίσης, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εξετάσεις της Γ΄ Λυκείου των αιγυπτιακών σχολείων στις 7 Ιουνίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σε πλήρη εξέλιξη η στρατιωτική επαναπροσέγγιση Αιγύπτου και Τουρκίας

Το Ιράν έπληξε αμερικανικούς στόχους σε Ιορδανία, Μπαχρέιν και Κουβέιτ – Αίγυπτος: «Η ασφάλεια των αδελφών αραβικών κρατών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αιγυπτιακής και αραβικής εθνικής ασφάλειας»

Αυτοκινητοπομπή αναχώρησε από τη Δυτ. Λιβύη για τη Γάζα – Τουρκικός στολίσκος με «ακτιβιστές» πλέει προς τη Γάζα

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός θέλει «εκκλησιαστικά» την Αφρική και την Ουκρανία – Πώς το «ξανθό γένος» προσπαθεί να καταστρέψει το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας

Ο απολογισμός της Λευκωσίας μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής – Χριστοδουλίδης: «Είμαι περήφανος για τη χώρα μας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr