ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ελβετία ανοίγει τα σύνορα με την Ευρώπη στις 15 Ιουνίου

Η Ελβετία ανοίγει τα σύνορα με την Ευρώπη στις 15 Ιουνίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ελβετία σχεδιάζει να ανοίξει τα σύνορά της με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις χώρες της Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (EFTA) και τη Βρετανία στις 15 Ιουνίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, νωρίτερα από ό,τι προέβλεπε ένα αρχικό σχέδιο, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού μειώνεται.

Η υπουργός Δικαιοσύνης Καρίν Κέλερ-Σούτερ ενημέρωσε τους συναδέλφους της για την κίνηση, που πάει πιο πέρα από ένα αρχικό σχέδιο να ανοίξουν τα σύνορα με τις γειτονικές Γερμανία, Αυστρία και Γαλλία στις 15 Ιουνίου και με άλλες χώρες έως τις 6 Ιουλίου.

«Η γραμμή της κυβέρνησης συμβαδίζει με εκείνην πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

»Στην άτυπη βιντεοδιάσκεψη των υπουργών Εσωτερικών των χωρών της Σένγκεν την Παρασκευή, πολλοί υπουργοί εξέφρασαν την ελπίδα για μια επιστροφή στην κανονικότητα και την άρση των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα της Ευρώπης στις 15 Ιουνίου», είπε.

Η Ελβετία είχε πει τον περασμένο μήνα στον νότιο γείτονά της, την Ιταλία, που καταγράφει έναν από τους υψηλότερους απολογισμούς της COVID-19 τόσο σε αριθμό μολύνσεων όσο και σε αυτόν των θανάτων, πως το σχέδιο της Ρώμης να άρει τους εσωτερικούς ελέγχους από τις 3 Ιουνίου, ήταν «πολύ πρώιμο».

Στην Ελβετία, τα νέα κρούσματα της COVID-19, της αναπνευστικής ασθένειας που προκαλείται από τον κορωνοϊό, αυξήθηκαν σήμερα κατά 23 και έφθασαν τα 30.936.

Ο αριθμός των θανάτων έφθασε τους 1.660.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλ. Τσίπρας: «Καταγγέλλουμε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία» αλλά δεν παίρνουμε όπλα από τα ελληνικά νησιά για να τα στείλουμε στην Ουκρανία – Ο Μητσοτάκης άφησε τον διαπραγματευτικό ρόλο στην Τουρκία

Νικόλας Φαραντούρης: Για ποια αμοιβαία ευρωπαϊκή συνδρομή μιλάμε;

Ο Νικόλας Φαραντούρης από το Στρασβούργο ζητά κυρώσεις σε Τουρκία για παράνομη αλιεία στο Αιγαίο

Νικόλας Φαραντούρης: «Δεν ήμασταν, δεν είμαστε και δεν πρόκειται να γίνουμε όλοι ίδιοι»

Ευρωβαρόμετρο: Οι πολίτες αντιλαμβάνονται την ΕΕ ως ασφαλές καταφύγιο εν μέσω γεωπολιτικής αβεβαιότητας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr