ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυξάνεται η θητεία στον στρατό μετά από εισήγηση του ΓΕΕΘΑ

Αυξάνεται η θητεία στον στρατό μετά από εισήγηση του ΓΕΕΘΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τις τελικές αποφάσεις αναφορικά με την αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς από τους 9 στους 12 μήνες, ώστε να εξισωθεί με αυτή του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες.

Τη σχετική εισήγηση φέρεται να έχει καταθέσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ για την ενίσχυση του στρατεύματος έστω και για τρεις μήνες και στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται ο τρόπος που θα γίνει η αλλαγή στη θητεία και για ποιες ΕΣΣΟ θα ισχύσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για όσους κατατάχθηκαν στον στρατό στις αρχές Σεπτεμβρίου, είναι πιθανό το ενδεχόμενο να αυξηθεί η θητεία κατά 1,5 μήνα ώστε να γίνει ομαλά η μετάβαση, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του μήνα.   

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε και ο πρωθυπουργός χθες στη ΔΕΘ, εξετάζεται και υποχρεωτική στράτευση των νέων στα 18, όταν τελειώνουν το Λύκειο, κατά τα πρότυπα του Ισραήλ και της Κύπρου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ μαζί στην άμυνα, την ενέργεια, την ειρήνη και την ασφάλεια – Χαλύβδινη συμμαχία στην Ανατολική Μεσόγειο

Νίκος Δένδιας: «Όλες οι σημαντικές ανθρώπινες προσπάθειες απαιτούν και συμβολική έκφανση – Τα μνημεία! – Αυτό το δίδαξαν οι πρόγονοί μας»

Χορήγηση εκπαιδευτικού υλικού σε νηπιαγωγεία της Θράκης από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Εκπαίδευση Ελλήνων δημοσιογράφων από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τον Ερυθρό Σταυρό – Νίκος Δένδιας: «Είναι πρωτίστως ηθική υποχρέωση και καθήκον»

Δένδιας: Με τα αεροσκάφη KC-390 θα έχουμε δυνατότητα εναέριου ανεφοδιασμού (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...