Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε Ιράκ και ιρακινό Κουρδιστάν την Τετάρτη ο Νίκος Δένδιας

Σε Ιράκ και ιρακινό Κουρδιστάν την Τετάρτη ο Νίκος Δένδιας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο Ιράκ μεταβαίνει την Τετάρτη ο Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κωνσταντίνο Φραγκογιάννη, για να συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Αρχικά, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράκ, Φουάντ Χουσεΐν (Fuad Hussein).

Οι συνομιλίες θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος με έμφαση στον οικονομικό τομέα, καθώς και σε εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Μετά το πέρας των συνομιλιών, οι δύο υπουργοί αναμένεται να υπογράψουν Μνημόνια Κατανόησης για πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο υπουργείων Εξωτερικών και τη συνεργασία στον τομέα της διπλωματικής εκπαίδευσης.

Εν συνεχεία, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο του Ιράκ, Μπαρχάμ Σαλίχ (Barham Salih), και τον πρωθυπουργό, Μουσταφά αλ Καντίμι (Mustafa Al-Kadhimi).

Στο ιρακινό Κουρδιστάν

Μετά τη Βαγδάτη, ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, Ερμπίλ, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, Νετσιρβάν Μπαρζανί (Nechirvan Barzani) και Μαρσούρ Μπαρζανί (Marsour Barzani), αντίστοιχα, καθώς και με τον ιστορικό ηγέτη Μασούντ Μπαρζανί (Masoud Barzani).

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα εγκαινιάσει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Ερμπίλ, παρουσία τοπικών αξιωματούχων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας μετά το ΚΥΣΕΑ: Το πρώτο F-35 στην Ελλάδα το 2028 – Τα F-16 Block 50 αναβαθμίζονται σε F-16 Viper – 4 φρεγάτες MEKO εκσυγχρονίζονται και πολλά άλλα

Νίκος Δένδιας: Οι Εθνικές Επέτειοι αποδεικνύουν απολύτως τη Θουκυδίδεια αντίληψη περί της ισχύος ως απαραίτητου κανόνα επιβίωσης

Ο Νίκος Δένδιας στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου: Η Έξοδος «σύμβολο ελευθερίας, αυταπάρνησης και εθνικής αξιοπρέπειας»

Ερντογάν και ο πόλεμος στο Ιράν: Ο αυταρχισμός καθιστά την Τουρκία ευάλωτη

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Βασίλη Κικίλια για τη σχεδίαση και ναυπήγηση του «Εθνικού Πλοίου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...