ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Αυτές είναι οι μουσουλμάνες που εκλέχτηκαν στις ΗΠΑ
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ακαδημίας Αχιλλέας Αιμιλιανίδης για τη «γέννηση» του Κυπριακού στα χρόνια του Ελ. Βενιζέλου - Πότε η
ΟΗΕ: Ο εκλεκτός του Ερντογάν για ΓΓ του ΟΗΕ «πάτωσε» - Τι λένε Ελλάδα και Κύπρος
Ο Φαραντούρης τα κατάφερε! Η ΕΕ απαιτεί τιμωρία των τζιχαντιστών της Συρίας που επιτίθενται σε Ρωμιούς/Ελληνορθόδοξους
Τσίπρας από Παρίσι: Μήνυμα αντίστασης απέναντι στις πολιτικές που διαλύουν την κοινωνία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Να σταματήσει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο κάλεσε, με αυστηρό μήνυμά του, την τουρκική κυβέρνηση ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, όπως αναφέρει το Politico.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το Βερολίνο έχει αρχίσει να χάνει την υπομονή του.
Μιλώντας πριν από μια τηλεδιάσκεψη υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, ο Μάας είπε ότι «εναπόκειται στην Τουρκία να αποφασίσει ποιες αποφάσεις θα ληφθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου».
Πρόσθεσε δε: «Εάν δεν υπάρξουν θετικά μηνύματα από την Τουρκία έως τον Δεκέμβριο αλλά μόνο προκλήσεις, όπως η επίσκεψη του Ερντογάν στη Βόρεια Κύπρο, τότε σίγουρα θα έχουμε μια δύσκολη συζήτηση».
Ερωτηθείς εάν μια τέτοια «δύσκολη συζήτηση» συνεπάγεται κυρώσεις κατά της Άγκυρας, ο Μάας απάντησε: «Σίγουρα.
»Υπάρχουν ορισμένα κράτη μέλη, όπως συνέβη στο παρελθόν, που θέτουν πάντα το ζήτημα των κυρώσεων.
»Εάν δεν υπάρξει βελτίωση στις σχέσεις με την Τουρκία, υποθέτω ότι το ζήτημα σίγουρα θα παίξει ξανά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο».
Τα λόγια του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών σηματοδοτούν μια σκλήρυνση της θέσης του Βερολίνου.
Η Γερμανία είχε προηγουμένως υιοθετήσει μια πολιτική κατευνασμού προς την Τουρκία, σε αντίθεση με ορισμένα άλλα μέλη της ΕΕ, ιδίως τη Γαλλία.
Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ήταν ο κύριος μοχλός πίσω από την προσφορά μιας «θετικής πολιτικής ατζέντας ΕΕ – Τουρκίας», η οποία συμφωνήθηκε από τους ηγέτες της ΕΕ στις αρχές Οκτωβρίου.























































