ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμφίπολη, Αρχαία Αμφίπολη, Αρχαιολογία, Καρυάτιδες, Κατερίνα Περιστέρη, Μακεδονία, Μέγας Αλέξανδρος, Παναγιώτης Φακλάρης, Σέρρες, Τύμβος Καστά,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του αρχαιολόγου Παναγιώτη Φακλάρη, ότι ο τάφος στην Αμφίπολη έχει συληθεί και ότι το πιθανότερο είναι να μην μάθουμε ποτέ τον “ένοικο” του τάφου.
«Έχει γίνει αρπαγή υλικού από τα εξωτερικά τμήματα του τάφου, από τις Σφίγγες της εισόδου έχουν κοπεί τα κεφάλια, ενώ οι τρύπες στο εσωτερικό των θαλάμων δείχνουν σύληση», δήλωσε στο Mega ο Παναγιώτης Φάκλαρης, τονίζοντας παράλληλα ότι το όνομα του νεκρού που έχει ταφεί στον Τύμβο μπορεί να μην μαθευτεί και ποτέ.
Ο γνωστός αρχαιολόγος αποκλείει το ενδεχόμενο ο τάφος να ανήκει στον Μεγάλο Αλέξανδρου γιατί όπως υπογράμμισε δεν έχουμε κανένα στοιχείο για το στηρίξουμε.
“Το συμπέρασμα δεν ξέρω πότε θα βγει, είναι θέμα μελέτης όλων των στοιχείων της ανασκαφής” τόνισε ο Παναγιώτης Φακλάρης ξεκαθαρίζοντας ότι η μελέτη αυτή μπορεί να πάρει μήνες έως και χρόνια.
«Υπολογίζουμε ότι ο τάφος ανήκει σε κάποιον στρατηγό, αν δεν βρούμε μια πινακίδα που να αναφέρει τον νεκρό, η ταυτότητα του μπορεί να παραμείνει άγνωστη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχαιολόγος.























































