ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρίτο γενικό λοκντάουν στο Ισραήλ εν μέσω εμβολιασμού

Τρίτο γενικό λοκντάουν στο Ισραήλ εν μέσω εμβολιασμού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ισραηλινές Αρχές ανακοίνωσαν σήμερα Πέμπτη το τρίτο γενικό λοκντάουν διάρκειας τουλάχιστον δύο εβδομάδων προκειμένου να σταματήσουν μια αύξηση των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό, μερικές ημέρες μετά την έναρξη της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού.

Χθες, Τετάρτη, το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε, εξάλλου, τέσσερα περιστατικά του νέου στελέχους του κορωνοϊού.

«Γενικό λοκντάουν θα επιβληθεί από την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στις 17.00 [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας] για δύο εβδομάδες», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το γραφείο του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Το μέτρο αυτό μπορεί να παραταθεί για δύο εβδομάδες ακόμη, εκτός αν ο αριθμός των νέων ημερήσιων μολύνσεων μειωθεί κάτω από 1.000, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι Ισραηλινοί δεν θα μπορούν να μετακινούνται περισσότερο από ένα χιλιόμετρο μακριά από την κατοικία τους και τα περισσότερα καταστήματα θα είναι κλειστά εκτός για διανομή.

Οι επαγγελματικοί τομείς που δεν δέχονται κοινό πρέπει να έχουν μόνο το 50% του προσωπικού τους στους χώρους τους.

Θα είναι ωστόσο δυνατό να πηγαίνει κάποιος για εμβολιασμό και τα σχολεία θα λειτουργούν εν μέρει.

Έπειτα από ένα πρώτο εθνικό λοκντάουν την άνοιξη, οι Αρχές επέβαλαν ένα δεύτερο τον Σεπτέμβριο όταν η χώρα είδε ένα από τα πιο αυξημένα ποσοστά μόλυνσης ανά κάτοικο στον κόσμο.

Έπειτα από μια μείωση, οι μολύνσεις από COVID-19 αυξήθηκαν και πάλι με τον αριθμό τους να έχει φθάσει τώρα τις 385.022, εκ των οποίων 3.150 θάνατοι, σε έναν πληθυσμό εννέα εκατομμυρίων κατοίκων.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται καθώς το εβραϊκό κράτος ξεκίνησε τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

Αυτήν την εβδομάδα οι Αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα στους ξένους υπηκόους που έρχονται από τη Βρετανία, τη Δανία και τη Νότια Αφρική, όπου εντοπίστηκε ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού.

Το Ισραήλ αυστηροποίησε επίσης τα υγειονομικά μέτρα επιβάλλοντας υποχρεωτική καραντίνα σε όλους τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αϊζενκότ-Ισραήλ: «Τώρα είναι η ώρα να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης (ενότητας)»

Fox News: Οι ΗΠΑ θεωρούν την 9η Νοεμβρίου (Νέα Σελήνη) ως πιθανή ημερομηνία για πλήγματα στο Ιράν

Ισραήλ-Χέρτσογκ: Την Κυριακή στον Άιζενκοτ η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ προτίθεται να αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης την Κυριακή 08/11

Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ μαζί στην άμυνα, την ενέργεια, την ειρήνη και την ασφάλεια – Χαλύβδινη συμμαχία στην Ανατολική Μεσόγειο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr