ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Τι απάντησε η Κάγια Κάλας στον Γιάννη Μανιάτη για τις νεοοθωμανικές μπούρδες περί «Γαλάζιας Πατρίδας»
Αλλοδαποί αγοράζουν τη Μύκονο - Βίλες «χρυσάφι» και χρυσές δουλίτσες «ρίαλ εστέιτ»
Η Χαμάς μεταφέρει πολλές από τις επιχειρήσεις της από το Κατάρ στην Τουρκία
55χρονος Μυστράς: «Κρατούσα τον πατέρα μου στον καταψύκτη για να παίρνω τη σύνταξη»
Κόμμα Καρυστιανού: Βαριές καταγγελίες από 22 πρώην στελέχη της Ελπίδας για τη Δημοκρατία 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο διακεκριμένος Ιρακινός δικηγόρος, Χαϊάν αλ Χαγιάτ, δήλωσε την Πέμπτη στο ρωσικό «Σπούτνικ» ότι το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε ιρακινό δικαστήριο της Βαγδάτης για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, προβλέπει βάσει των κατηγοριών του μέχρι και την καταδίκη σε θάνατο.
Σύμφωνα με τον Ιρακινό δικηγόρο, η οικογένεια του εκλιπόντος Ιρακινού διοικητή των φιλοϊρανικών Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης (σιιτικές παραστρατιωτικές πολιτοφυλακές), Άμπου Μάχντι αλ Μοχαντί, άσκησε αγωγή κατά του Τραμπ στην ιρακινή Δικαιοσύνη, ζητώντας από τις ιρακινές Αρχές να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.
Ο Αλ Χαγιάτ εξήγησε ότι εάν ο Τραμπ κριθεί ένοχος για τη δολοφονία του Μοχάντι, τότε βάσει του Άρθρου 406 του Ιρακινού Ποινικού Κώδικα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει θανατική ποινή.
Ο δικηγόρος σημείωσε ότι οι έρευνες συνεχίζονται για να ανακαλύψουν κι άλλους εμπλεκόμενους, είτε είναι Ιρακινοί είτε ξένοι.
Την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, ένα ιρακινό δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορούμενου για τον φόνο του Μοχάντι και του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί, ενώ έφευγαν από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης στις 3 Ιανουαρίου.























































