ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιαζίντι, Διπλωματικό Σώμα, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Ιράν, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μονάδες Αντίστασης του Σινγκάλ (YBŞ), Τουρκία,


















































ΟΗΕ: Ο εκλεκτός του Ερντογάν για ΓΓ του ΟΗΕ «πάτωσε» - Τι λένε Ελλάδα και Κύπρος
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ακαδημίας Αχιλλέας Αιμιλιανίδης για τη «γέννηση» του Κυπριακού στα χρόνια του Ελ. Βενιζέλου - Πότε η
Ο Φαραντούρης τα κατάφερε! Η ΕΕ απαιτεί τιμωρία των τζιχαντιστών της Συρίας που επιτίθενται σε Ρωμιούς/Ελληνορθόδοξους
Champions League, Europa και Conference στην πλατφόρμα Αλαφούζου την περίοδο 2027-2031
Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ μαζί στην άμυνα, την ενέργεια, την ειρήνη και την ασφάλεια - Χαλύβδινη συμμαχία στην Ανατολική Μεσόγειο 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τουρκία και Ιράν κάλεσαν η μία τους πρεσβευτές της άλλης, καθώς η Τουρκία απειλεί να επιτεθεί στους Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες στο όρος Σιντζάρ του Ιράκ, στη γη των Γιαζίντι, μια περιοχή που χρησιμοποιούν Ιρανοί παραστρατιωτικοί για να περάσουν στη Συρία, μεταδίδει το Bloomberg.
Η διπλωματική κινητικότητα έρχεται στη συνέχεια μιας αποτυχημένης τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 13 Τούρκων αιχμαλώτων στο όρος Γκαρά στο βόρειο Ιράκ τον Φεβρουάριο. Η Τουρκία είπε ότι οι αιχμάλωτοι εκτελέστηκαν από το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).
Ο πρεσβευτής του Ιράν στο Ιράκ κάλεσε την Τουρκία να αποσύρει τις δυνάμεις της από το Ιράκ και να αποφύγει να επιτεθεί το όρος Σιντζάρ, όπου οι μαχητές του ΡΚΚ εγκαταστάθηκαν αφού βοήθησαν να εκδιωχτεί το Ισλαμικό Κράτος από την περιοχή.
Η Τουρκία θέλει τώρα να οδηγήσει το PKK εκτός Σιντζάρ και να διακόψει τους δεσμούς του με τη Συρία.
Αυτό προκαλεί σύγκρουση με το Ιράν επειδή οι μαχητές που υποστηρίζονται από το Ιράν χρησιμοποιούν την περιοχή ως πέρασμα για τη Συρία.























































