Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελβετία: Τέλος με δημοψήφισμα μπούργκα και νικάμπ σε δημόσιο χώρο

Ελβετία: Τέλος με δημοψήφισμα μπούργκα και νικάμπ σε δημόσιο χώρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με οριακή πλειοψηφία ενέκριναν οι Ελβετοί ψηφοφόροι την αμφιλεγόμενη πρόταση για απαγόρευσης της κάλυψης του προσώπου σε δημόσιους χώρους.

Το δημοψήφισμα επί της πρότασης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή και το 51,21% των ψηφοφόρων τάχθηκαν υπέρ, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Το μέτρο καθιστά παράνομη για τους ανθρώπους στην Ελβετία να καλύπτουν πλήρως τα πρόσωπά τους σε εστιατόρια, καταστήματα, αθλητικά στάδια, μέσα μαζικής μεταφοράς, ακόμη και στο δρόμο.

Η απαγόρευση αφορά επίσης τη μπούργκα και τη νικάμπ που φορούν οι μουσουλμάνες, καθώς και μάσκες του σκι και μπαντάνες, που χρησιμοποιούνται συχνά από διαδηλωτές.

Ωστόσο, θα υπάρξουν εξαιρέσεις που θα αφορούν θρησκευτικούς χώρους, όπως τα τζαμιά, εγγενή έθιμα, όπως οι παραδοσιακές γιορτές του καρναβαλιού, αλλά και λόγους υγείας, όπως η χρήση μασκών για προστασία από τον κορωνοϊό.

Οι ελβετικοί βουλευτές έχουν πλέον προθεσμία δύο ετών για να καταρτίσουν λεπτομερώς τη νομοθεσία για την εφαρμογή της απαγόρευσης σε εθνικό επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας παρέθεσε γεύμα για την ολοκλήρωση του Ραμαζανιού στους Άραβες διπλωμάτες κι άλλους μουσουλμάνους φίλους της Ελλάδας

Οι Ιταλοί «μαύρισαν» τη Μελόνι: Καταψήφισαν σε δημοψήφισμα την μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη

Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ υπόσχεται εκδίκηση: Οι δολοφόνοι του Λαριτζανί θα «πληρώσουν»

Ιερουσαλήμ – Για πρώτη φορά από το 1967: Κλειστό το τέμενος Αλ-Άκσα την τελευταία Παρασκευή του Ραμαζανιού

Τραγωδία στην Ελβετία: Λεωφορείο κάηκε ολοσχερώς – Πολλοί νεκροί και τραυματίες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr