ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερουσιαστής Χουσάκος: Ο Καναδάς να επιβάλλει εμπάργκο όπλων στην Τουρκία – «Έχουμε αίμα στα χέρια μας»

Γερουσιαστής Χουσάκος: Ο Καναδάς να επιβάλλει εμπάργκο όπλων στην Τουρκία – «Έχουμε αίμα στα χέρια μας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Τουρκία είναι ένα δίχως τιμή κράτος», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Καναδός γερουσιαστής, Λεωνίδας Χουσάκος, ζητώντας από την κυβέρνηση του Καναδά να επιβάλει εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

Ο γερουσιαστής Χουσάκος κατηγόρησε τον Καναδό πρωθυπουργό, Τζαστίν Τριντό, ότι παρέχει πολεμικό εξοπλισμό στην Τουρκία, που χρησιμοποιείται «για να σκοτώσουν αθώους αμάχους».

Ο ελληνικής καταγωγής γερουσιαστής κάλεσε την καναδική κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα ιδιοτελή συμφέροντα και να αρχίσει να εκπροσωπεί τα συμφέροντα και τις αξίες του Καναδά.

Ο κ. Χουσάκος κατήγγειλε ότι στον πρόσφατο πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ χρησιμοποιήθηκε καναδικής προέλευσης πολεμικός εξοπλισμός κατά «αθώων Αρμενίων πολιτών».

«Έχουμε αίμα στα χέρια μας», είπε.

Ο Καναδάς, υπενθύμισε, ήταν επί δεκαετίες γνωστός ως υπερασπιστής της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεν πρέπει να κάνουμε τα στραβά μάτια στις πράξεις καθεστώτων σαν του Ερντογάν γιατί τότε είναι σαν να συναινούμε, τόνισε.

Η Τουρκία εκμεταλλεύεται ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ αλλά δεν τιμά αυτή την ιδιότητά της, σημείωσε εμφατικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τραμπ έτοιμος να δώσει το «πράσινο φως» για αμερικανικούς κινητήρες στα τουρκικά Kaan

DW: Η Γερμανία αναζητά ενεργειακές συμφωνίες με την Τουρκία

Υεμένη: Πολεμικό «θησαυροφυλάκιο» $900 εκατ. σε κρυπτονομίσματα έχτισαν οι Χούτι

Naval Group: Κρίσιμη χρονιά για το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας το 2026 – Πότε αναμένονται οι επόμενες παραδόσεις φρεγατών

Σε πλήρη εξέλιξη η στρατιωτική επαναπροσέγγιση Αιγύπτου και Τουρκίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr