ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας «δεν με ενδιαφέρει» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, εξηγώντας ότι αυτό οφείλεται στη βεβαιότητά του πως η ασκούμενη πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξει έως τις αρχές του 2015.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι δεν έχει δεχτεί καμία επίσημη κρούση για τη θέση του Προέδρου, ενώ σημείωσε πως δεν γνωρίζει αν η κυβέρνηση θα κατορθώσει να συγκεντρώσει τις 180 έδρες που χρειάζεται προκειμένου να εκλεγεί νέος Πρόεδρος και να αποφευχθούν πρόωρες εκλογές.
Σχετικά με τη στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ για την προεδρική εκλογή, σημείωσε πως «3 με 4 έχουν πει πως δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανεξαρτήτως προσώπου», ενώ οι υπόλοιποι θα αποφασίσουν με βάση τις πολιτικές της κυβέρνησης.
Αναφερόμενος σε ενδεχόμενες πολιτικές συνεργασίες, ο κ. Κουβέλης απέρριψε τυχόν νέα σύμπραξη με Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνον εφόσον οι προτάσεις της Κουμουνδούρου γίνουν «ρεαλιστικότερες».
Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε «προσπάθεια μετατόπισης σε ρεαλιστικότερες θέσεις» τις προγραμματικές τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, διευκρινίζοντας όμως πως υπάρχουν ακόμα σαφείς διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων.
Σχετικά με τις εσωκομματικές υποθέσεις της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε πως θα ήθελε να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος στο ερχόμενο κομματικό συνέδριο, «αν το θελήσουν οι σύντροφοί μου».
Υπογράμμισε δε πως Το Ποτάμι δεν διεμβολίζει το πολιτικό χώρο της ΔΗΜΑΡ, σχολιάζοντας πως «δεν είναι πολιτική να λες απλώς ‘είμαι νέο κόμμα’»,
























































