ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν «αποκεφάλισε» τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας που διόρισε τον περασμένο Νοέμβριο

Ο Ερντογάν «αποκεφάλισε» τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας που διόρισε τον περασμένο Νοέμβριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Καθαιρέθηκε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, Νάτζι Αγμπάλ (Naci Ağbal) και αντικαταστάθηκε από τον οικονομολόγο και πολιτικό, Σαχάπ Καβτζίογλου, σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα, το οποίο δημοσιοποιήθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Η εξέλιξη ανακοινώθηκε την επομένη της αύξησης κατά 2% του βασικού κατευθυντηρίου επιτοκίου του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Τουρκίας, στο 19%.

Η κεντρική τράπεζα εξήγησε ότι η κίνηση είχε σκοπό να φρενάρει τον πληθωρισμό, που αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 15,6% τον Φεβρουάριο.

Το μέτρο έτυχε θετικής υποδοχής στις Αγορές.

Ο Νάτζι Αγμπάλ, πρώην υπουργός Οικονομικών, δεν βρισκόταν στο αξίωμα για πολύ καιρό, καθώς ανέλαβε τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε και είχε διοριστεί από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο αναδιάταξης της οικονομικής του ομάδας.

Ο Τούρκος πρόεδρος εναντιώνεται ανοικτά στα υψηλά επιτόκια, αψηφώντας τις κλασικές οικονομικές θεωρίες, καθώς θεωρεί ότι επιδεινώνουν τον πληθωρισμό.

Ο νέος επικεφαλής της τουρκικής κεντρικής τράπεζας, ο διορισμός του οποίου ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, αφού έκλεισαν οι κεφαλαιαγορές, θα γίνει ο τέταρτος διοικητής από τον Ιούλιο του 2019.

Σημειώνεται ότι η τουρκική λίρα ανέκτησε περί το 15% της συναλλαγματικής αξίας της έναντι του δολαρίου, αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Νάτζι Αγμπάλ τον Νοέμβριο, έπειτα από αρκετές εβδομάδες ελεύθερης πτώσης του νομίσματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λάζαρος Καμπουρίδης: Οι Τούρκοι φυλάκισαν Εβραία που υπηρέτησε στο Ισραηλινό Στρατό – «Καθάρισαν» οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες

Το τζιχαντιστικό παρακράτος «IHH» του Ερντογάν ετοιμάζει Στολίσκο για τη Γάζα

Ο Μπαχτσελί απείλησε Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ και Γαλλία – «Περικυκλώνουν την Τουρκία» ούρλιαζε ο μαφιόζος φασίστας

Τουρκική ΥΣΤΕΡΙΑ! Αμερικανός ρεπουμπλικανός πολιτευτής θέλει την Αγία Σοφία πίσω στους Έλληνες

Τουρκία: Σε οικονομική εξαθλίωση από την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr