Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

TRT: Ελληνική και τουρκική αντιπροσωπεία συναντήθηκαν για «επαναχάραξη» συνόρων

TRT: Ελληνική και τουρκική αντιπροσωπεία συναντήθηκαν για «επαναχάραξη» συνόρων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδριανούπολη, Τουρκία,

Συνάντηση στην Αδριανούπολη πραγματοποίησαν ελληνική και τουρκική αντιπροσωπεία για την «επαναχάραξη» των συνόρων των δύο χωρών, ισχυρίζεται μερίδα των τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης, γράφει ο Θανάσης Αργυράκης στο Law and Order.

Να σημειωθεί πως πέρυσι είχαν προκληθεί επεισόδια λόγω της ύψωσης του ελληνικού «φτάχτη» σε ορισμένα σημεία του Έβρου, ενώ είναι γνωστές οι αμφισβητήσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο.

Όπως υποστηρίζει η ιστοσελίδα του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού, TRT, «οι αντιπροσωπείες της Ελλάδας και της Τουρκίας συναντήθηκαν στην Αδριανούπολη για την επαναχάραξη των συνόρων»(!).

Σημειώνει, ακόμα ότι «εμπειρογνώμονες από τις δύο χώρες συζήτησαν για την επαναχάραξη των συνόρων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και αντάλλαξαν απόψεις, προσδοκίες και τους στόχους αμφότερων των χωρών».

Στη «διήμερη συνάντηση που έγινε σε αίθουσα ξενοδοχείου στην Αδριανούπολη», προσθέτει η ιστοσελίδα, «ο Χακάν Οζντεμίρ (Hakan Özdemir), επικεφαλής του Τμήματος Συνόρων του υπουργείου Εξωτερικών, ηγήθηκε της τουρκικής αντιπροσωπείας, και ο Αθανάσιος Λεούσης, επικεφαλής του Αεροναυτικού Τμήματος του υπουργείου Εξωτερικών, ηγήθηκε της ελληνικής».

Η συνάντηση, κατά το ίδιο δημοσίευμα, «επικεντρώθηκε στην επαναχάραξη των συνόρων και στις απόψεις των δύο πλευρών σε ζητήματα που σχετίζονται με τα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα».

Κατά τις συνομιλίες 25-27 Μαΐου «εκφράστηκε το όφελος της αμοιβαίας ανταλλαγής απόψεων σε σχετικά ζητήματα από αμφότερες τις αντιπροσωπείες, ενώ δόθηκε έμφαση στη βούληση περαιτέρω βελτίωσης των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Pontians: ‘Nikos Kapetanidis’ Action Association honors journalist Uzay Bulut

Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο – Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή

Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους – Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...