ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο κορωνοϊός αύξησε τη φτώχεια στην Ιταλία

Ο κορωνοϊός αύξησε τη φτώχεια στην Ιταλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Όριο Φτώχειας,

Το 7,7% των ιταλικών νοικοκυριών βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης ένδειας. Το ποσοστό αυξήθηκε λόγω συνεπειών του κορωνοϊού.

Αυτό δείχνουν τα επίσημα στοιχεία του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής Istat.

Το 2019, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 6,4% και η αύξηση, σύμφωνα με τους αναλυτές οφείλεται, κυρίως, στις συνέπειες της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Το 9,4% των νοικοκυριών του ιταλικού νότου ζει σε κατάσταση απόλυτης ένδειας, ενώ, παράλληλα, το ποσοστό αυτό παρουσιάζει αύξηση και στις περιφέρειες του ιταλικού βορρά: το 2020 ήταν 7,6%, έναντι του 5,8% το προηγούμενου έτος.

Σε ό, τι αφορά τις διάφορες ηλικιακές ομάδες, το 11,3% των κατοίκων της χώρας 18 με 34 ετών αντιμετωπίζει απόλυτη ένδεια, στους πολίτες 35 με 64 ετών είναι το 9,2%, ενώ το ποσοστό όσων ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας περιορίζεται στο 5,4% για όσους είναι πάνω απο 65 ετών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε σε ηλικία 112 ετών ο γηραιότερος άνδρας της Ευρώπης

Νίκος Δένδιας: Θα καταστήσουμε τις ιταλικές φρεγάτες FREMM πανίσχυρες – «Μαζί με τις FDI, μαζί με τις ΜΕΚΟ θα είναι ο πυρήνας ισχύος του ελληνικού Στόλου στη νέα εποχή»

Ο Νίκος Δένδιας στη Ρώμη για τις φρεγάτες FREMM και την αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Ιταλίας

Ο Νίκος Δένδιας υπογράφει την πρόσκτηση δύο φρεγατών Bergamini – Πότε τα πλοία έρχονται στην Ελλάδα

Διεθνής στρατιωτική δύναμη στο νότιο Λίβανο για να επαληθεύσει τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr