ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































ΗΠΑ: Νέο σφυροκόπημα στο Ιράν - Ο Τραμπ εξετάζει χτύπημα στους Φρουρούς της Επανάστασης
Jerusalem Post-Ανάλυση: Το Κέρας της Αφρικής αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία στα παιχνίδια ισχύος της Μέσης Ανατολής
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Πέθανε και ο πατέρας που τραυματίστηκε στο τροχαίο -Νεκροί μητέρα και βρέφος
Κυψέλη: Σε απόγνωση οι κάτοικοι για τις ρωγμές σε πολυκατοικίες - «Φταίει ο μετροπόντικας» καταγγέλλουν - Τι απαντά η «Ελληνικό
Τσίπρας: Κάλεσμα στις πρώτες διαδικτυακές συναντήσεις της ΕΛ.Α.Σ. - Την Πέμπτη 16/7 στις 19.00 η πρώτη (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Νέο κύμα της πανδημίας, ιδιαίτερα μεταξύ νέων που δεν έχουν εμβολιαστεί, προκαλεί η μετάλλαξη Δέλτα και στην Ισπανία, γεγονός που αποτυπώνεται στον αριθμό των κρουσμάτων.
Από την Παρασκευή, οι μολύνσεις που καταγράφηκαν ανέρχονται σε 32.607, σημειώνοντας αύξηση 85% σε σχέση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.
Ο δείκτης μολύνσεων των 14 ημερών έφτασε τη Δευτέρα τα 204 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, από 95 που ήταν την περασμένη εβδομάδα.
Όμως στους νέους μεταξύ 20-29 ετών ο δείκτης αυτός εκτοξεύτηκε στο 640.
Περίπου το 80% των Ισπανών άνω των 40 ετών έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.
Στην ηλικιακή ομάδα 20-29 ετών το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 14%.
«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε λεπτό σημείο όσον αφορά τη μεταδοτικότητα, αλλά τουλάχιστον αυτό δεν μεταφράζεται σε σοβαρές μολύνσεις», είπε ο συντονιστής της ισπανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, Φερνάντο Σιμόν.
Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία δεν έχουν επηρεαστεί λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στους νέους και η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι μικρότερη του 7%.
Οι μολύνσεις μειώνονταν σταθερά από τον Απρίλιο, όμως άρχισαν να αυξάνονται και πάλι από τα μέσα Ιουνίου.
Πολλές περιφέρειες, όπως η Καταλονία και η Καντάμπρια, εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιβάλουν ξανά περιορισμούς στη νυχτερινή διασκέδαση και στις κοινωνικές εκδηλώσεις.
Συνολικά από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 3.866.475 κρούσματα και 80.934 θάνατοι λόγω της Covid-19.























































